Mannen som inte kunde hålla käften

Superhjälten som slåss mot hissar och levererar obekväma sanningar, åskådningar, fantasier och lite vita lögner. Allt levererat med glimten i ögat, en skopa humor och kvävd ilska över den omilda verklighet vi lever i.

söndag 5 december 2010

Kapsyl 5 - Inmate #61727-054

Fångnumret tillhör ingen mindre än Bernard Madoff som numer tillbringar sin tid på Metropolitan Correctional Center.

Bernard Madoff satte under 2009 nytt rekord i svineri genom att försnilla inte mindre än 50 Billioner Dollar för kunderna i sitt investmentbolag (Hedgefond). Madoff som under en intervju i CBS 60 Minutes berättade hur han lyckats att hålla på så länge och hur det kunde bli så mycket pengar innan han blev påkommen. Historierna han berättade var i klass med vilken Bondfilm som helst, som tex när han övertygade en pensionsfond om att låta honom förvalta X antal Miljarder av deras pengar. Pensionsfonden som var tveksamma till Madoff blev inbjudna till Madoffs advokater på deras kontor, där hade Madoff redan stämt eget möte med sina advokater och lånade ett konferensrum. Där tog han sedan emot pensionsfonden och låtsades vara en av sina advokater, han lånade till och med advokatkontorets papper med logor och allt.

Starkt jobbat får man ändå säga, Gordon Gecko i Wallstreet hade inte kunnat göra det bättre...

Nick Leeson som var den tidigare rekordhållaren försnillade Barings Banks pengar genom att leka med Derivat på asiens börser... Inte mindre än 827 Millioner Pund lyckades han försnilla och då trodde man ändå att man hört allt liksom. För Madoffs bedrifter får han en plats i lucka 5..

Inga kommentarer: