Mannen som inte kunde hålla käften

Superhjälten som slåss mot hissar och levererar obekväma sanningar, åskådningar, fantasier och lite vita lögner. Allt levererat med glimten i ögat, en skopa humor och kvävd ilska över den omilda verklighet vi lever i.

tisdag 26 juli 2011

Folkrace på E20

Få saker gör mig så upprörd som bilförare i Göteborg, folk är fan inte kloka. Det är som om allt vett och sans evaporerar så fort de sätter sig bakom ratten, jag tror faktiskt inte att jag lyckats ta bilen till jobbet en enda gång utan att förfäras över någon vettvillings framfart... Men nu har jag hittat något som slår allt detta, semesterfirare i husvagn eller husbil... Framförallt husvagn.

Semestern kommer och med den idén om att låna en husvagn... Lite redneck luffandes på "campingar" (luffarläger)... Det faktum att föraren i normala fall inte övat på att köra ett 12m långt fordon finns inte ens på kartan..

Så ger sig då dessa vägterrorister ut på vägen... Tydligen är det jävligt svårt att se om någon kör bredvid eller snett bakom, för det slår aldrig fel... Som om det vore något folkrace derby så kastar sig plötsligt ekipagen ut i min fil... *tvärbroms* *Ronny Pettersson undamanöver* *hjulskrik* *road-rage-vrål!!!*

Man måste tydligen ha speciellt körkort för att köra lastbil med släp... En crazy idé... Husvagn?

Det enda förmildrande är att det är hejdlöst underhållande att se dem försöka parkera... Misshandlade kopplingar, välta vägskyltar, avkörda tv-antenner, påkörda bilar/cyklar/hus/grannar... Årets höjdpunkt var nog ändå grabben som lyckats få in en stolpe MELLAN bilen och husvagnen... När vi flabbat åt hans futila försök att komma loss i typ 10 min, så gick vi fram och hintade att visserligen hade han "kört" in skylten.. Men det kanske var lättare att koppla loss vagnen för komma iväg... Sen gick vi skrattandes och satte oss på filten igen.. Hans stolthet förbjöd nu att han skulle göra som vi sa, hans fru var dock av en annan åsikt. "Men Magnus, ska du inte göra som dom sa? Det verkar ju jättesmart." Ett ljudligt "Håll käften!!" vrålades ut från bilen till ljudet av våra krampaktiga spasmiska skrattryck... Tillslut så lyckades han faktiskt få loss ekipaget, skylten hade förvisso lite slagsida.. Men hans ego var intakt!

Men nu är det snart över för i år, nästa vecka kryper de tillbaka till sina monteringsjobb eller livlösa kontorslandskap och börjar planera nästa års plundrings och skövlingståg..

Inga kommentarer: