Mannen som inte kunde hålla käften

Superhjälten som slåss mot hissar och levererar obekväma sanningar, åskådningar, fantasier och lite vita lögner. Allt levererat med glimten i ögat, en skopa humor och kvävd ilska över den omilda verklighet vi lever i.

tisdag 1 maj 2012

Att förfäras eller förfaras..

Ingen kan ha missat debatten kring Västtrafiks biljettkontrollanter..

..jag tänker inte ge mig in i diskussion kring huruvida de har rätt att göra "X" med person "Y", det finns garanterat någon med juristexamen som kan reda ut det där.

Istället tänkte jag slå ett slag för vanligt sunt förnuft och säga: Om någon på Västtrafik gett sina anställda instruktionen att det är ok att sätta sig på resenärer... Ja då är det någon som inte ska ha kvar sitt arbete.

Är det ok att fuskåka? Nej, absolut inte..
Är det ok att brotta ner och hålla fast fuskåkare? Nej, absolut inte...
Finns det intelligentare system än det som används idag? Ja, Absolut!

Tex använder många "Peoplemovers" i utlandet system där man måste ta sig via ett vändkors innan man kan kliva på buss/spårvagn eller dito.. För att ta sig förbi detta måste man ha en biljett/pengar/kort..

Skapar detta köer? Säkerligen.. Å andra sidan är inte västtrafik kända för att hålla tiden ändå, så det lär inte vara ett problem..

...trevlig 1:a Maj på er! Här i Götet skiner solen på oss och i solen säger termometern att det är 36 grader.. Man kan ha det sämre... jag är tex på arbetet..

Inga kommentarer: