Mannen som inte kunde hålla käften

Superhjälten som slåss mot hissar och levererar obekväma sanningar, åskådningar, fantasier och lite vita lögner. Allt levererat med glimten i ögat, en skopa humor och kvävd ilska över den omilda verklighet vi lever i.

söndag 24 februari 2013

Ondskan

Alla som mött den färgas av det mötet, inget blir igen sig likt efter det ögonblicket.

Jag mötte den första gången i sjuårsåldern, han var två år äldre och vi var under en kort period dagbarn tillsammans. Jag kan inte påstå att jag kommer ihåg allt han gjorde, men en sak glömmer jag aldrig.

Hans ögon!

Iskalla, likgiltiga, bottenlösa. Även vuxna var försiktiga i hans närhet, han var helt oberäknelig och totalt empatilös. Han älskade att skada andra både fysiskt och psykiskt och han njöt av se andra plågas. På något sätt lyckades jag hålla mig undan hans härjningar, andra var inte lika lyckligt lottade.


Ondska är det totala mörkret i vårt mänskliga samhälle, det svärtar ner och förstör allt som är vackert. Ondskan verkar genom oss människor, vi är alla kapabla till både kärlek och ondska; tyvärr vinner alltid mörkret över ljuset utanför bioduken...Vill man ha bevis för detta behöver man bara slå på nyheterna..

Tillbaka i vardagen

Redan på Landvetter visste man att vi var tillbaka, minus fyra grader och snöfall. Tack, tack..

Det är faktiskt en hel vecka sedan, men jetlagen har hållit ett stadigt grepp om mig under hela veckan faktiskt. Men nu känns det som om livet återvänt, även om det är lite deprimerande.

Omställningen från semesterlathet till arbetsvecka är så brutalt omild, för att inte tala om temperaturen. 28 grader byttes mot -4 på två dar..

Det kommer en liten resedagbok framöver, ska bara samla tankarna en aning. Massa bilder blev det också!

torsdag 7 februari 2013

Handbagage

Enligt transportstyrelsen så finns det riktlinjer för hur stort ett handbagage bör få vara...

Detta visar sig i verkligheten inte stämma alls, flygbolagen har helt egna bestämmelser.. föga förvånande är det Ryan Air som är sämst som vanligt..

..Ett tips, skaffa inga handbagage som är bredare än 20cm.

måndag 4 februari 2013

Superbowl.. XLIViuugjgdfghc..

..47!

Vilken match! Det var nog ingen som på allvar trodde på 49:ers i halvtid. Fullständigt utspelade med 21-6 och en Colin Kapernick som kastat två interceptions.. Det såg mörkt ut minst sagt..

Det gick från "bad to worse" när Ravens, på första spelet (kickoff-return) i 3:e springer in en touchdown på 108yards vilket samtidigt tangerade rekordet för längsta löpning!! 28-6...

...sen blev allt svart! Bokstavligt talat, strömmen gick och halva Mercedes Arena hamnade i mörker.. 34min senare var ljuset tillbaka och matchen kunde återupptas. Men Ravens totala dominans och moment var som bortblåst.

Colin och 49:ers vände matchen fullständigt och avgjordes inte förrän när bara 2min återstod av 4:e perioden när 49:ers misslyckades med en 4th & goal. Man var i detta läget i behov av en touchdown för att vinna, ett fieldgoal skulle inte räcka.

Ravens höll undan och vann, rättvist tycker jag. Men fan va sent det blev... 05:00..

Annars var det som vanligt hög klass på reklamen, vilket är tur.. för helvete va ofta dom kör den..


So God Made A Farmer!
Paul Harveys poem från 1978, det lästes första gången vid ett möte med Future Famers of America det ses idag som ett poem som framförallt talar om traditionella värden och hur viktiga amerikas bönder är. Rösten är den bortgångne Paul Harves från hans egna radioprogram, poemet ska ses som en fortsättning på bibelns genesis.  


Spacebabies! (wheels on the bus)


Miracle Stain!


fredag 1 februari 2013

Socialism... skatternas paradis!

Maggie kan man säga mycket om, men detta håller jag med om till 100%..