Mannen som inte kunde hålla käften

Superhjälten som slåss mot hissar och levererar obekväma sanningar, åskådningar, fantasier och lite vita lögner. Allt levererat med glimten i ögat, en skopa humor och kvävd ilska över den omilda verklighet vi lever i.

tisdag 14 december 2010

Skrivkramp pga för mycket jobb..

Trodde att jag skulle fixa att blogga även under julen, men icke.. tiden finns helt enkelt inte.

Så det blir mer sporadiska inlägg nu fram till 24:e.. Sen kör vi igen :P

Tills dess:


lördag 11 december 2010

Breaking Bad - 1000!

Då har bloggen tagit sina första 1000 besökare, sjukt stolt här uppe på 38e!

Hoppas allt är bra med er mina läsare(och alla andra)....

fredag 10 december 2010

Polstjärna 10 - Arne Anka

Serienstrippen som tecknas av Charlie Christensen dök första gången upp för det publika ögat i tidningen "Metallarbetaren" runt 1983. Serien utspelar sig nästan uteslutande i Stockholm med pittoreska inslag från andra kulturer typ Göteborg, annars var serien känd för sin syrliga och mycket träffsäkra samhällskritik.

Charlie hotades också med stämning av Disney som tyckte att Arne var på tok för lik en annan anka. Det blev nog inte bättre av att Arne är en dekadent poet som mer än gärna dränker sina sorger i en öl eller 3.Arne fick genomgå en låtsad dödsolycka och plastikkirurgi för att byta sin näbb och ändrade sitt namn till "Arne X" i några strippar. Stämningen materialiserades inte, och till slut köper Arne en lösnäbb på Buttericks i Stockholm och idag ser han ut som vanligt igen.

1995 tog Charlie ut pension och slutade teckna Arne, men till allas vår glädje valde han att ta upp teknandet igen lagom till 2004. 2010 släpptes den senaste boken hos Galago(Tago) Förlag under titeln: Arne Anka VIII - Rapport från kriget, även denna bok är en svidande satir på dagens svenska samhälle.

För sina gärningar inom poesin tilldelas Arne Lucka 10 med motiveringen:
Arne Anka - Bombad och Sänkt!

Hålslag 9 - George W Bush Jr

Som ni kanske märkte så blev det ingen lucka igår, men det innebär bara att vi får se två godsaker idag istället.

Säga vad man vill om honom som president, men han var underhållande.

onsdag 8 december 2010

Boogie Babe 8 – Birgit Friggebo

Förutom att ha givit namn åt ett mindre uthus så är Birgits bidrag till den svenska historien blygsam om än underhållande. Friggebo är kanske mest känd för en del omdiskuterade mediaframträdanden. Under en debatt om rasism och främlingsfientlighet i Rinkeby i den så kallade ’Lasermannens’ spår, försökte Friggebo lugna stämningarna genom att föreslå att hela salen skulle sjunga ”We Skall Overcome”. Detta försök till Idoluttagning blev omtalat och kritiserat och det bidrog inte direkt till att lugna stämningarna, effekten var mera den motsatta.

Birgit Friggebos uttalande "uppenbarligen finns det någon tradition eller någonting annat som gör att kosovoalbaner är mer benägna att snatta och stjäla cyklar och tvätt" ledde till att hon polisanmäldes för hets mot folkgrupp. Det gav henne dessutom en plats i min kalender över historiska eländen värda att komma ihåg och lära av.

tisdag 7 december 2010

(7) Sjuan - Fader vår!

Gud hör Bön!












..nu även via SMS!!

Vilket jag antar innebär att gud har skaffat mobil, frågan är bara om han har Comviq kompis eller Telia till vänner.. eller kanske fri surf?

Nästa stora fråga är om han kör Apple eller Android..iPhone? Galaxy? N96? eller har han eget märke?

Det är i alla fall härligt att se svenska kyrkan ta steget in i 2000-talet om än aningen sent kanske, man kan anta att SMS tjänsten tillkom eftersom kyrkorna gapar tomma.. lite om inte Mohamed kommer till berget så får berget komma till Mohamed...

Sjukt enkelt är det också, SMSa "BE" till 71160 följt av din bön så läggs den ut på http://www.svenskakyrkan.se/be vilket får mig att undra om bönerna sencur-läses innan? Annars ser jag ett potentiellt problem här... minst sagt..

måndag 6 december 2010

Lucky Luke 6 - Ronald Reagan


Ronald hade innan han valdes till president haft en mängd kvalificerade yrken, bland annat badvakt, sportkommentator och skådespelare. Reagan spelade bland annat in filmen Bedtime for Bonzo, filmen tillhör inte kategorin filmer som kallas klassiker. Förutom att bli skjuten och spela in en del tveksamma filmer så är Reagan mest känd som presidenten som fick Sovjetunionen på fall. Förutom detta så var han även en ganska duktig komiker, främst för hans kvicka kommentarer…

Under förberedelserna till en tvintervju när Reagan inte insåg att sändingen låg ute live, skämtade han lite för sig själv:

”My fellow Americans, I’m pleased to tell you that I just signed legislation to outlaw Russia forever, we begin bombing in 5 minutes.”

Han lär även ha uttalat sig om fysiskt arbete:
”Det är visserligen sant att ingen dött av hårt arbete, men varför ta risken?”

söndag 5 december 2010

Kapsyl 5 - Inmate #61727-054

Fångnumret tillhör ingen mindre än Bernard Madoff som numer tillbringar sin tid på Metropolitan Correctional Center.

Bernard Madoff satte under 2009 nytt rekord i svineri genom att försnilla inte mindre än 50 Billioner Dollar för kunderna i sitt investmentbolag (Hedgefond). Madoff som under en intervju i CBS 60 Minutes berättade hur han lyckats att hålla på så länge och hur det kunde bli så mycket pengar innan han blev påkommen. Historierna han berättade var i klass med vilken Bondfilm som helst, som tex när han övertygade en pensionsfond om att låta honom förvalta X antal Miljarder av deras pengar. Pensionsfonden som var tveksamma till Madoff blev inbjudna till Madoffs advokater på deras kontor, där hade Madoff redan stämt eget möte med sina advokater och lånade ett konferensrum. Där tog han sedan emot pensionsfonden och låtsades vara en av sina advokater, han lånade till och med advokatkontorets papper med logor och allt.

Starkt jobbat får man ändå säga, Gordon Gecko i Wallstreet hade inte kunnat göra det bättre...

Nick Leeson som var den tidigare rekordhållaren försnillade Barings Banks pengar genom att leka med Derivat på asiens börser... Inte mindre än 827 Millioner Pund lyckades han försnilla och då trodde man ändå att man hört allt liksom. För Madoffs bedrifter får han en plats i lucka 5..

lördag 4 december 2010

Slamkrypare 4 - Richard Nixon



Under Nixons återvalskampanj 1972 inträffade det som var början till slutet och en snaskig bit amerikansk historia.  5  Rövare som Nixon anlitat för att ta reda på vad hans demokratiska motståndare  hade för taktik under valet, greps av polis med handen i kakburken inne på det demokratiska partiets kontor i Watergatehuset. 

Den följande skandalen avslöjade Nixonadministrationens korruption och olagligheter. Nixon försökte tona ner det som politiskt rävspel. Men när hans medhjälpare avgick, kom mer och mer av Nixons försök att dölja sanningen för media, domstolarna och kongressens utredningar. Nixon fuskade med skatten, fick olagliga kampanjdonationer, beordrade hemliga bombningar, och förföljde fiender med statliga byråer, avlyssningar och inbrott. Nixons vicepresident Spiro Agnew, avgick i oktober 1973 efter en mutskandal, men Nixon hängde kvar med de klassiska orden "I am not a crook". När fler av Nixons samtal beordrades fram och avslöjade hur involverad Nixon var, förlorade han stödet av många i sitt eget parti. Det blev värre efter Lördagkvällsmassakern den 20:e oktober 1973, när Nixon beordrade att specialåklagaren i Watergate-skandalen Archibald Cox skulle avskedas.

Den 9:e maj 1974 inleddes riksrättsförhandlingarna mot Nixon. Några månader senare släpptes de slutgiltiga bevisen, ett avlyssningsband där Nixon gav tillåtelse till en utbetalning av pengar till de skyldiga rövarna till Watergate-inbrottet.

När det stod klart att Nixon nästan helt säkert skulle bli fälld av kongressen, avgick Nixon den 9:e augusti 1974, efter att han föregående dag hållit ett tal till nationen. Han erkände aldrig att han gjort något fel, även om han senare medgav att han inte brukat sitt goda omdöme tillräckligt.

I en klassisk TV intervju med Mike Wallace från CBS 60 Minutes sa Nixon ”Jag ljög inte, jag sa bara något som senare visade sig vara osant”

Men vafan GP..

 Följande är saxat ur kvällens nätupplaga ur GP.

 -------------------------------------------->8----------------------------------------------

Johan Lindqvist: Någonting är ruttet

Relaterat

Den smygande, nästan omärkliga anpassningen är det mest otäcka.
Man märker den inte dag för dag. Men så småningom har kärleken tagit slut, plötsligt en dag har lånen blivit en skuldfälla och du har dessutom blivit tjock efter alla dina nattmackor.
Inte nog med det. En kväll i december 2010 låter vi Olle Hedberg sjunga Born to run och Jay Smith grymta fram Enter sandman på bästa sändningstid utan att riva ner tv:n från väggen, ta den under armen, kånka upp den till Anders Bagges altan och dumpa den där. 

 -------------------------------------------->8----------------------------------------------

För helvete GP! Nog för att det är svårt att hitta duktiga journalister och andra skrivkunniga att fylla spaltmeter med, men detta var ändå rätt lågt. På inte mindre än 50 rader raljerar herr Lindqvist över hur hemskt det är att vi tillåter oss matas med smörjan "idol". Han går loss på juryn som kritiserar och avrättar och hur hemskt det är att deras smala smak skall vara avgörande, för att på raden efter själv raljera över hur hemskt det låter när Jay Smith och Olle sjunger.. dessutom tycker han inte att någon av artisterna i programmet är bra eller ens värda att kallas artister...

Själv tror jag att Johan är avundsjuk, för Johan verkar inte besitta någon talang alls. Han kan inte ens grina i GP på ett originellt sett utan att verka avundsjuk snarare än bestört.. Frågan är om herr Lindqvist tar betalt för att skriva mediokra reportage eller om han gör det "pro bono".. 

Nää fy skäms GP, sån där smörja förväntar jag mig av Expressen..

fredag 3 december 2010

Avgrund 3 - Jan O Karlsson

Socialdemokratiskt statsråd med total avsaknad av känsla för vad en politiker kan säga och inte. Till slut fick Göran Persson nog och satte permanent munkavle på Jan O, men inte innan han myntat en hel del tveksamma citat.

”Den där jävla texasgubben” Karlsson ska enligt tre närvarande journalister ha gjort uttalandet under en presslunch i samband med en diskussion om USA:s politik gällande preventivmedel för kvinnor i tredje världen.

” Det får inte handla om någon inställning att hjälpa negrer” Karlsson sa detta under ett möte med Sida i Stockholm i samband med en diskussion kring biståndspropositionen.

”Bland dem som har svarta pengar, där tror jag att det är mycket nej-sägare ” Karlsson under ett möte för socialdemokratiska pensionärer i Karlskoga, under kampanjen inför EMU-folkomröstningen.

”Nu får det väl vara slut på alla bögfrågor”  Karlsson yttrar sig efter ett Sida-seminarium om regeringens biståndsproposition.

Karlsson sänkte genom dessa uttalanden Socialdemokratin till samma nivå som tidigare uppvisats av Ny Demokratis John Bouvin och nu på senare tid Svergiedemokrater i t.ex. Falköping.

Jan O Karlsson tvingades lämna regeringen och sin post 2003 till förmån för Laila Freivalds.

torsdag 2 december 2010

Julklapp 2 – Night Stand with Dick Dietrick


Detta kan vara värdshistoriens roligaste tv program. Night Stand with Dick Dietrick (*Dick the Trick*) som showen hette I orginalet är en hysterisk parodi på talkshow fenomenet och kanske främst Jerry Springer och sändes 1995-1998.

Showen är full med insinueringar, ironi och dualiteter som tittaren måste tänka efter för att förstå. Men när Dick vänder sig till den gapskrattande publiken och knäpper med fingrarna och utbrister ett bestört, "No no no, people", så är det en “safe bet” att det just varit ett skämt. Kreativa namn på verkliga personer I samtida media används flitigt tex Porkhead och Weiner på MVT (Music Video Television). Timothy Stack som spelar Dick är också mycket rolig att bara titta på, han spelar verkligen en perfect host. Tyvärr så fick bara serien 2 år på FOX och har under senare år körts i repris på E! Programmet sändes i sverige på ZTV mycket sent på nätterna och jag råkade hitta det av en olyckshändelse, men ack va fast jag var efter bara 5minuter..

Återkommande gäster i programmet var bland annat The Amazing Andy, Bob the Sexaholic, Dr. Lonnie Lanier, 2PacZemekis och en återkommande kriminell figur som i varje episod dömts för något nytt fruktansvärt brott i klass med tidelag eller krigsbrott. Mannen nekade först trotts vittnen och ibland bildbevis, men till slut avslutades det alltid med att mannen ryckte på axlarna och sa: ”Hey! I'm sick, I need help”.

En kritiker I USA skrev om programmet: ”Of all the talk shows, there's only one show that doesn't hesitate to take up such serious issues as teenage prostitution, illegal aliens or breast implants in the Dick Dietrick style.

Dessvärre finns det ingen DVD att köpa med Night Stand, dock finns det något jag hört heter Torrents. Något jag själv aldrig skulle använda för att ladda hem 12 avsnitt av totalt asgarv.. *hint*

För den som vill förkovra sig mera i Dick Dietrick: http://www.dickdietrick.com/

Och som Dick Dietrick avslutade varje avsnitt, "For now, I'm Dick Dietrick".

onsdag 1 december 2010

Fallucka 1 - Tyra Banks


Under 1990-talet medverkade hon i ett antal avsnitt av The Fresh Prince in Bel Air, i vilken hon spelade mot Will Smith. Efter detta fick Banks helt oförklarligt en del filmroller. Tyra är även känd för att ibland ha en direktlänk mellan talcentrum och munnen, vilket resulterat i en del intressanta uttalanden genom karriären.

"Jag älskar det självförtroende som makeup ger mig."
"Jag har inte sett Eiffeltornet, Notre Dame, Louvren. Jag har inte sett någonting, men jag bryr mig inte ändå."
"Jag vet inte vad jag ska göra med mina armar. De får mig att känna mig konstig och det känns som om folk tittar på mig, och det får mig att bli nervös."


Att fröken Banks fick en egen show i TV med detta i åtanke inte så underligt, underhållningsvärdet i att lyssna på Tyra är inte helt försumbart. Att hon är vansinnigt vacker gör det inte sämre, vilket nog är tur eftersom showen i sig är sövande…

Julkalendern - En Orgie I Grodor, Mediala fadäser, Allmänt elände och några stjärnor genom historien.

Så är det då dags för årets julkalender, jag kommer under 24 dagar blogga om mer eller mindre kända personer som lämnat avtryck i historien. Vissa har lämnat mer komiska spår än andra, men som sagt..

Nu över till första luckan!

PS. Har även öppnat upp så att man nu kan kommentera anonymt.