Mannen som inte kunde hålla käften

Superhjälten som slåss mot hissar och levererar obekväma sanningar, åskådningar, fantasier och lite vita lögner. Allt levererat med glimten i ögat, en skopa humor och kvävd ilska över den omilda verklighet vi lever i.

torsdag 2 december 2010

Julklapp 2 – Night Stand with Dick Dietrick


Detta kan vara värdshistoriens roligaste tv program. Night Stand with Dick Dietrick (*Dick the Trick*) som showen hette I orginalet är en hysterisk parodi på talkshow fenomenet och kanske främst Jerry Springer och sändes 1995-1998.

Showen är full med insinueringar, ironi och dualiteter som tittaren måste tänka efter för att förstå. Men när Dick vänder sig till den gapskrattande publiken och knäpper med fingrarna och utbrister ett bestört, "No no no, people", så är det en “safe bet” att det just varit ett skämt. Kreativa namn på verkliga personer I samtida media används flitigt tex Porkhead och Weiner på MVT (Music Video Television). Timothy Stack som spelar Dick är också mycket rolig att bara titta på, han spelar verkligen en perfect host. Tyvärr så fick bara serien 2 år på FOX och har under senare år körts i repris på E! Programmet sändes i sverige på ZTV mycket sent på nätterna och jag råkade hitta det av en olyckshändelse, men ack va fast jag var efter bara 5minuter..

Återkommande gäster i programmet var bland annat The Amazing Andy, Bob the Sexaholic, Dr. Lonnie Lanier, 2PacZemekis och en återkommande kriminell figur som i varje episod dömts för något nytt fruktansvärt brott i klass med tidelag eller krigsbrott. Mannen nekade först trotts vittnen och ibland bildbevis, men till slut avslutades det alltid med att mannen ryckte på axlarna och sa: ”Hey! I'm sick, I need help”.

En kritiker I USA skrev om programmet: ”Of all the talk shows, there's only one show that doesn't hesitate to take up such serious issues as teenage prostitution, illegal aliens or breast implants in the Dick Dietrick style.

Dessvärre finns det ingen DVD att köpa med Night Stand, dock finns det något jag hört heter Torrents. Något jag själv aldrig skulle använda för att ladda hem 12 avsnitt av totalt asgarv.. *hint*

För den som vill förkovra sig mera i Dick Dietrick: http://www.dickdietrick.com/

Och som Dick Dietrick avslutade varje avsnitt, "For now, I'm Dick Dietrick".

Inga kommentarer: