Mannen som inte kunde hålla käften

Superhjälten som slåss mot hissar och levererar obekväma sanningar, åskådningar, fantasier och lite vita lögner. Allt levererat med glimten i ögat, en skopa humor och kvävd ilska över den omilda verklighet vi lever i.

onsdag 8 december 2010

Boogie Babe 8 – Birgit Friggebo

Förutom att ha givit namn åt ett mindre uthus så är Birgits bidrag till den svenska historien blygsam om än underhållande. Friggebo är kanske mest känd för en del omdiskuterade mediaframträdanden. Under en debatt om rasism och främlingsfientlighet i Rinkeby i den så kallade ’Lasermannens’ spår, försökte Friggebo lugna stämningarna genom att föreslå att hela salen skulle sjunga ”We Skall Overcome”. Detta försök till Idoluttagning blev omtalat och kritiserat och det bidrog inte direkt till att lugna stämningarna, effekten var mera den motsatta.

Birgit Friggebos uttalande "uppenbarligen finns det någon tradition eller någonting annat som gör att kosovoalbaner är mer benägna att snatta och stjäla cyklar och tvätt" ledde till att hon polisanmäldes för hets mot folkgrupp. Det gav henne dessutom en plats i min kalender över historiska eländen värda att komma ihåg och lära av.

Inga kommentarer: