Mannen som inte kunde hålla käften

Superhjälten som slåss mot hissar och levererar obekväma sanningar, åskådningar, fantasier och lite vita lögner. Allt levererat med glimten i ögat, en skopa humor och kvävd ilska över den omilda verklighet vi lever i.

måndag 24 januari 2011

Olofs lag är väldigt lik Muphry's lag

Murphy's Lagar är de flesta bekanta med, speciellt om man jobbar med någon form av teknikyrke. Servicetekniker är ofta mycket väl förtrogna med denna lag, jag vet speciellt en som är ständigt närvarande:

"Frekvensen vid vilken en del av maskinen går sönder, är direkt proportionerlig till hur djävlig den är att komma åt och byta!"

Annars är orginalformen av lagen: "If anything can go wrong, it will", myntat av ingenjören Capt. Edward A. Murphy på Edwards Air Force Base runt 1949.

Olof Rölanders senaste bok "Det blir alltid som man tänkt sig", där titeln inte så lite anspelar på just Murphys lag är dock inte en orgie i fadäser framkallade av negativa tankar (vilket det annars är lätt att tro av titeln). Olof är snarare inne på linjen att vi kan kontrollera våra misstag och olycka genom att intala oss att vi KAN klara av det vi håller på med. En intressant tanke, minst sagt. Boken är bra skriven och lättläst, den ger praktiska tips på hur du kan påverka ditt undermedvetna.

Som avslutning bjuder jag på denna sentida variant av Blogg-Murphy: Muphry's Lag

Muphry's lag dikterar att man inte kan skriva någonting där man klagar på någon annans dåliga språk utan att själv göra språkmissar.

Inga kommentarer: