Mannen som inte kunde hålla käften

Superhjälten som slåss mot hissar och levererar obekväma sanningar, åskådningar, fantasier och lite vita lögner. Allt levererat med glimten i ögat, en skopa humor och kvävd ilska över den omilda verklighet vi lever i.

lördag 7 maj 2011

En legend har gått ur tiden...


Den legendariske spanske golfaren Severiano Ballesteros är död. "Seve" som var smeknamnet han gick under, var min idol när jag började spela golf som 16åring. Han var grabben som hade "det där", hans spel var magiskt när det var som bäst.

Men det var en sak med Seve som tilltalade mig mest av allt, han hade en magisk järntrea. Det är kanske just här som legenden Seve börjar, olikt många av dagens stjärnor inom golfen så kom han från mycket fattiga förhållanden. Seve började tidigt att arbeta som Caddy tillsammans med sina bröder, och det var på jobbet han hittade ett gammalt rostigt avslaget klubbhuvud. Han hittade en passande hyfsat rak gren som han lyckades sätta fast i klubbhuvudet, med denna järntrea började han att öva på stranden när han inte jobbade. Det finns mycket att lära i detta, det är inte utrustningen som gör golfaren.. snarare tvärt om. Seve blev proffs redan som 16åring och han var minst sagt underhållande att se på banan. Seve varvade rent miserabla slag som kunde gå hur snett som helst med helt otroliga räddningar från lägen som fått vilken golfare som helst att ge upp gråtandes. Seve sa ofta att han i svåra lägen gick tillbaka till sin 3:a då det var den klubba han gillade bäst. Denna lärdom har jag tagit till mig, alla golfspelare skall ha en favoritklubba som man kan falla tillbaka på om allt annat sviker... När inget fungerar så tar man fram "Bettan" ur bagen och visar vart skåpet skall stå.. (Intressant uttryck..)

Han var också den förste europé som på allvar utmanade amerikanerna om titlarna och visade golfvärden att det var möjligt att slå sig in i toppen. Seve engagerade sig även på det lokala planet i Spanien och donerade mycket pengar till ungdomsverksamhet i fattiga områden, bland annat till golfskolor och stipendier.

Nu är han borta, den solbrända spanjoren med det vita leendet som charmade en hel golfvärd.

Tack för all underhållning Seve! Hoppas han där uppe har en Tee-time på änglarnas 18hålare väntandes på dig när du kommer...

Inga kommentarer: