Mannen som inte kunde hålla käften

Superhjälten som slåss mot hissar och levererar obekväma sanningar, åskådningar, fantasier och lite vita lögner. Allt levererat med glimten i ögat, en skopa humor och kvävd ilska över den omilda verklighet vi lever i.

torsdag 29 november 2012

Må satan ta alla blodsugare i kommunhuset!



Göteborgsstad och kommunfullmäktige kan suga min ……

Biltullar?!? Som om det inte redan var ett dyrt nöje att köra bil så ska det nu bli en ren överklassaktivitet. Gräddfil får bokstavligen talat en ny innebörd när de enda som kommer ha råd att köra bil på vägarna är de som tjänar +40.000 i månaden..

För att lägga en dimension till på spektaklet så måste man blanda in Västtragik i den härliga soppan. För det är lokaltrafiken som ska ta hand om alla oss sura bilister som nu tvingas åka kollektivt till arbetet för att inte ruineras. I stort sett samtidigt som man presenterade biltullarna så gick asen ut i media och förvarnade om en höjning av biljettpriserna med 20% redan efter nyår, och på sikt så tror man sig behöva höja priset med minst 40% till. Inte för att bredda trafiken, utan för att höja självfinansieringen av redan befintlig trafik..

Om man pratar med resenärer som redan nu åker med västtrafik så är det ingen som förstår hur alla nya resenärer ska få plats, vagnar och bussar är redan fyllda till bristningsgränsen i rusningstrafiken. Det kommer med andra ord bli totalt och fullständigt kaos.. Det värsta av allt är att jag pratat med en kille som jobbar som konsult till västtrafik och enligt honom så är alla inklusive de styrande politikerna fullt medvetna om detta och att det är en del av ”planen”. Pengarna ska in helt enkelt, för när du inte kan lita på västtrafik att ta dig till jobbet på utsatt tid och chefen skriker i örat att han skiter i om bussen var sen.. Ja då har man inget annat val än att börja köra bil igen.. och betala.. Dessutom får de som redan åker kollektivt betala 20% mera för att konstant komma sent på grund av uteblivna turer eller vagnhaverier..

Volvo har redan förstått att man inte kan lita på västtrafik, de kommer betala straffskatten för sin anställda eftersom bandet inte stannar även om kalle kommer sent med bussen.

För vi ska vara med och betala en tågtunnel förstår ni! Så att tågen slipper vända på Göteborgs Central! Det är så sjukt viktigt att ALLA utom de höginkomsttagare och politiker som bor i Askim/Billdal/Hindås/Hovås är med och bidrar till denna ”framtidssatsning”. För runt 2035 så kommer vi behöva tågtunneln under Göteborg, inte innan eftersom bygget kommer ta runt 20år att färdigställa. Man skulle kunna ställa sig frågan om vi bilister får VIP-kort på tåget när det är klart? Knappast.. Det är väl SJ som ska köra, och då lär det inte gå några tåg alls..

I ett annat land än Sverige hade vi släpat ut de ansvariga från kommunhuset och lynchat dem på Gustav Adolfs Torg till musiken av ”Du gamla du fria”. Men detta är Sverige och inte Tarirtorget och här gör man som man blir tillsagd! Vi finner oss i den ena dumheten värre än den andra.. Och som om inte detta är nog så har den så kallade ”Allmännyttan” i Göteborg med de kommunala bostadsbolagen i spetsen valt att gå ut och begära 5%-iga hyreshöjningar i år..

Och som om inte allt detta var nog för att få blodet att koka, är det någon som verkligen tror på fullaste allvar att man kommer plocka ner betalstationerna om 25år? Lagom till 2015 ska man dessutom höja avgiften, det är redan bestämt och går att läsa på trafikverkets hemsida. Maxavgiften 18kr blir 22kr istället. Ska man dessutom dra någon lärdom från stockholm så har biltrafiken initialt minskat med 20% men sakta stadigt ökat till nästan samma nivåer som innan.

Är det verkligen någon som undrar varför antalet röstande i Sverige sjunker och politikerförraktet ökar lavinartat när det statliga rövknullandet ökar?!? 2006 lovade de styrande Socialdemokraterna i Göteborg att det skulle folkomröstas, detta drog man snabbt tillbaka när man insåg att inte en jävel vill ha denna skiten mer än kommunfullmäktige. 2010 Lämnades 24000 namnunderskrifter in till Kommunfullmäktige som krävde en folkomröstning, om exakt en månad kommer våra politikers svar ett: ”fuck you bitches!” då straffskatten tas i bruk utan att vi Göteborgare fått säga vad vi vill.

Det är sista gången jag röstar på någon av våra ”folkvalda” i Göteborg… Jag hoppas verkligen att Hultén, Hallberg och alla andra blodsugare som varit med och tvingat igenom denna skiten står på arbetsförmedlingen efter nästa val…

Inga kommentarer: