Mannen som inte kunde hålla käften

Superhjälten som slåss mot hissar och levererar obekväma sanningar, åskådningar, fantasier och lite vita lögner. Allt levererat med glimten i ögat, en skopa humor och kvävd ilska över den omilda verklighet vi lever i.

måndag 17 oktober 2011

Sitter du också längst bak?

Sitter du längst bak? Eller är du en sådan som helst sitter längst fram. Eller du kanske inte ens sätter dig utan föredrar att stå upp i mitten av vagnen, beredd att slänga dig av vid första bästa tecken på oråd?
Alla som har suttit längst bak någon gång vet ju att det är det helt klart skönaste & coolaste stället. Inte bara på vagnen utan även i ett klassrum t.ex. Det är ju bara de tuffa grabbarna som sitter längst bak, det är ju allmänt känt. Men vad är det då som lockar oss att sitta där bak? (för undertecknad gör det med förkärlek)
Benutrymme! Friheten av att kunna sträcka ut sig i sin fulla längd snarare än att sitta hopkrupen som på något sämre charterflyg, bara det är anledning nog. Sen skall man ju inte förakta känslan av den överblick man får över hela vagnen, för att inte tala om att ”ha ryggen fri”. Det finns dock en och annan nackdel också, även alkisar, pundare och allmänt sinnesslöa individer verkar stormtrivas längst bak. Detta bidrar inte sällan till en del ”inflight entertainment”, så länge man själv undviker att bli inblandad.
En av de mera osköna upplevelserna på det senaste hade nog en kollega, han hade parkerat sig längst bak som vanligt. Bara någon minut innan bussen skulle gå så kommer det två lirare kutandes mot bussen, den ena bärandes på en kruka med någon odefinierad blomma i (”en liten rododendron typ” var hans beskrivning). Väl på bussen gick de givetvis längst bak och satte sig bredvid honom, grabben med blomman titta på sin polare och lämnade över blomman med uppmaningen ”öö håll!”. Varpå han i stort sett omedelbart somnade.. en bit senare på resan när bussen gjorde en kraftig sväng så landade filuren i knät på kollegan som besvärat försökte knuffa upp den sovande alkisen i sittande läge igen medans hans polare skrockade nöjt..
Don’t you just hate it? För nog fan känner man igen sig…
Imorgon:  Att stå i mitten! Redo att fly… VS. Att sitta längst in vid fönstret!

3 kommentarer:

H sa...

Vart ska man sätta sig för att ha störst chans att INTE behöva få någon bredvid sig? Det tycker jag är mest intressant...

Hissmannen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Hissmannen sa...

H : Jag förstår precis vad du menar. Fast egentligen så vill du att någon ska sitta bredvid dig, bara inte vem som helst.. För nog är det trevligt när en parfymdoftande vacker hona(eller hane) slår sig ner på sitsen bredvid?

Annars rekommenderar jag Gymväskan! Slår aldrig fel och bär du inte på en normalt sett, så är det bara att fylla en väska med bubbelplast och bära med sig.