Mannen som inte kunde hålla käften

Superhjälten som slåss mot hissar och levererar obekväma sanningar, åskådningar, fantasier och lite vita lögner. Allt levererat med glimten i ögat, en skopa humor och kvävd ilska över den omilda verklighet vi lever i.

torsdag 31 mars 2011

Slå tillbaka?

Diskussionen huruvida en mobbare förtjänar att dö, och om det är ok att slåss även om man bara försvarar sig rasar för tillfället i media och på diverse bloggar. Jag tycker det är en viktig diskussion som vi måste ta på allvar och inte skygga undan för.

Jag tror att de flesta normalbegåvade människorna inser att ingen individ förtjänar att dö, dock är det i vissa tillfällen svårt att behärska sig. Det finns sån otroligt obehaglig ondska som utspelar sig mellan oss människor att jag blir alldeles deppig när jag tänker på det. Jag tror också att som förälder till ett barn som mobbas och misshandlas dagligen i skolan så är det otroligt svårt att inte hata på gränsen till att önska livet ur barnets plågoandar. Jag hoppas verkligen att jag skulle kunna vara objektiv i det tillfället att någon som står mig nära utsätts för något liknande, men jag är orolig för hur det skulle sluta i verkligheten.

I en perfekt värd skulle vi inte behöva försvara oss från onda människor som vill oss illa, dessvärre är inte värden byggd av spunnet rosa socker och människor är faktiskt inte goda rakt igenom per definition. Barn är elaka mot varandra, de härmar oss vuxna, de lever ut sin frustration över hur de blir behandlade hemma, vissa barn tycker att det är roligt att skada/håna/sätta sig på andra. Jag vill inte skriva att jag tycker våld är ok, det är inte ok. Men i vissa situationer är det inte bara försvarbart utan också nödvändigt, när det handlar om att skydda liv. Då är det ok att bruka våld, lagen skriver "Det våld situationen kräver för att skydda liv". Det finns också en del i lagen som handlar om Excess, "När man svårligen kan besinna sig, skall man hållas fri från ansvar för sina handlingar". Jag är ingen lagman eller ens utbildad i juridik, men jag tycker den passar ganska bra in på ett mobb-offer som slår tillbaka.  Rätten kallas nödvärn eller att handla i nöd!

Frågan är var gränsen går eller om det ens finns en gräns, när är det ok att slå tillbaka? Jag har inget svar. Hur mycket måste man tåla? Vad gör man när det är som mörkast och man känner sig helt ensam och livrädd?

Jag vet inte riktigt vad jag tycker mer än att när ett barn/människa utsätts för mobbing har vi (du och jag) och samhället misslyckats. Det är allas ansvar att se till att detta inte sker 2011 i Sverige, skolan måste ta sitt ansvar, föräldrar måste lära sina barn människors lika värde och att det inte är ok att kränka andra människor vare sig fysiskt eller psykiskt. Och vi måste få tala om för de som gör fel att det inte är ok! Det är inte ok att som förälder skita i sina barns uppfostran och det borde vara straffbart... Lika säker är jag på att det måste vara ok för den som faktiskt mobbas att få försvara sig inom rimlighetens gränser utan att bli anklagad för våldsverkan.

Detta är verkligen jättesvårt att tycka något om, ofta är den som mobbar själv ett offer som mår mycket dåligt. Det i sig ursäktar inte att man behandlar andra människor illa, lika fel är det att lära barn att våld kan vara ok.

Hoppas någon blev klokare av detta, jag blev det inte... Men jag drar mig till minnes en pappa i Norrland som sköt två barn med hagelgevär för att skydda sin mobbade son från ett ungdomsgäng. Obehagligt är bara förnamnet...

måndag 14 mars 2011

Macken eller?

Min kollega detonerade just…
Han försöker ringa Eklunds bil… det går sådär kan man väl säga… Han har nu varit nr 1 i kön rätt länge, han har testat samtliga val på telefonsvararen.. och innan det försökte han få tag i Opel..
1. Servicerådgivare
2. Försäljare
3. Reservdelar
4. Verkstaden

…ingen svarar. Han är nu så arg att han vibrerar i takt till hissmusiken i telefonen…
Det blir inte bättre av att rösten som bryter in ibland säger ”Du är placerad i kö, din plats i kön är 1. Vi försöker svara så fort vi kan.” Så har det låtit i runt en timma nu…
Nu svarade någon… och kopplade bort honom…
(Jag sitter och skrikskrattar på andra sidan arbetsbordet)
Nu kom han fram… Stackars jävlar..
”Har ni problem eller?”
”LITE?”
”Vad fan håller ni på med?”

Jag får en flashback till ett Mackenavsnitt när en förskrämd familjefar skall lämna in sin bil på service och reparatören säger: "Det blir övertid på detta vettu! Två dar före helgdag, det blir dyrt..." Det finns få yrkesmänniskor jag kan känna ett sådant förakt inför som just bilmekar... Man är helt utlämnad och i deras våld eftersom man inte har en aning... Jag brukar känna mig som en jungfru på Playboy mansion.. redo att skinnas in på bara kroppen..

Själlös? Välj en Yoggi!













Det finns nu så många sjuka smaker av Yoggi att det börjar bli lite löjligt... När man kikar in kylhyllorna på den lokala matnasaren häpnar man...

Det är lite som med kaffe, har man ingen personlighet innan så kan man köpa sig en genom smakvalet på sin Yoggi. Det är inte alla som kör "Blåbär, Banan & Vanilj" till frukost... lägg till alla andra märken och smaker så är det mer än man någonsin kan tänkas behöva.. ever..

fredag 11 mars 2011

Träningsmusik

Efter att ha plågats till askass musik på friskis igår kväll så vill jag nu bidra till världsfreden genom att föreslå träningsmusik som rockar istället! Mixen är typ 1.20h så välj ut låtar efter passlängden, genomgående är att samtliga låtar på listan har en TYDLIG beat att köra till... Musiken är medryckande och med lite inlevelse och muntra vrål från ledaren under ett pass kan det bli hur kul som helst..

Utan inbördes ordning följer nu min träningsmusik:

Uppvärmning - http://open.spotify.com/user/spotfanstyg/playlist/3lzBKbVYwPkqyFlfTiztNQ
We No Speak Americano (Radio Remix) - Yolanda Be Cool
When Love Takes Over - Cardio : The Gym All-Stars
Split My Personality (Bassflow Remix) - Salem Al Fakir
Resuscitate Me - September

Träningsmix (Intensiv Spinning) - http://open.spotify.com/user/spotfanstyg/playlist/2ETWrfGr8Zjx92EtxThuWj
Crazy - Gnarls Barkley
In Your Eyes - The Attic
Firework - Katy Perry
On The Beach - Radio Edit - Sonic Palms
Raise Your Glass - Explicit Version - P!nk
Every Time We Touch - Radio Edit - Cascada
Dynamite - Taio Cruz
Highway Man - Hoffmaestro
Teenage Dream - Katy Perry
Sweet Dreams - Doug Laurent Mix - Overdub feat Sophia
Cry For You - September
Hot N Cold - Déjà Vu
Infinity 2008 - Klaas Vocal Edit - Guru Josh Project
All Night Long - Cahill Club Mix - Alexandra Burke feat Pitbull
Keep On Walkning - Salem Al Fakir
One (Your Name) [feat. Pharrell] - Swedish House Mafia
Stereo Love - Scotty Remix - Edward Maya
Det Var Jag - Familjen
One Night In Bankok (Vinylshakerz Remix) - Vinylshakerz
He's A Pirate (Tiesto Radio Edit) - Klaus Badelt
Love's Gonna Get You - Radio Edit - Michael Mind
Baker Street - Vocal Edit - Michael Mind
Ma Baker - Michael Mind Remix - Glamrock Brothers
Mikrofonkåt - Extended Remix - September
La La La (Never give it up) - Radio Remix - September
Hey (Nah Nah Nah) - Vaya Con Dios
Satellite - Lena
Das Boot - Radio Mix - Guenta K

Nedvärmninghttp://open.spotify.com/user/spotfanstyg/playlist/7BG4WjHprF5Axdf0gnHbQ6
Young Dad - Hoffmaestro
Take A Bow - Main - Rihanna
Joe Le Taxi - Vanessa Paradis
Run to The Hills - Hellsongs

Så.. nu kan alla instruktörer bara rippa detta rakt av så höjs kvaliteten på passen 100% ... sen om ni faktiskt lär er att röra er i takt till musiken så är det ett plus... hint hint! En annan sak att tänka på, ett Intensiv Spinningpass skall tillbringas 85-90% i Pos 2 & 3.. sittande är för mesar!

onsdag 9 mars 2011

Vad fan menas?

Med risk för att bli en väderblogg måste jag ändå utbrista i ett gigantiskt...


"What the Dues?"

Vädret här på västkusten verkar nu ha havererat fullständigt.. vackert och blåsigt igår, innan lunch idag snöstorm, efter lunch spöregn.. undrar vad kvällen har att erbjuda? hagel? driv is? ragnarök? Annars firar jag onsdagen med en präktig migrän som jag lyckades mota i grinden innan den bröt ut.. så nu går jag omkring med en surrealistisk känsla av att ha huvudet fullt av bomull... dessutom är jag hyfsat sinnesslö som extra bonus.. tur att det snart är hemgång..

tisdag 8 mars 2011

Idag väder!

..fint dessutom :) sjukt fint.. sådär "Fika i solen fint"..

Men det blåser fan så att markisen utanför fönstret mest liknar ett segel, dubbelt kul eftersom jag kommer ha motvind hem med cykeln sen... Min bil har nämligen valt att jävlas med mig för tillfället... mer om det någon annan gång..

För att lägga ytterligare en nivå på dagens misär så lossade nageln på höger stortå i morse.. Det är på intet sätt någons fel att detta inträffade, jag kan bara konstatera att vi var två personer på liten yta och min tånagel lossade! Ska tilläggas att den varit både lös och kolsvart ett par veckor så det var inte helt oväntat, dock inte desto mindre klökäckligt när det hände... jag ryser fortfarande när jag tänker på det..

Fattas bara att man fått inbrott i lägenheten så är dagen komplett...

söndag 6 mars 2011

Vart kommer allt tåludd ifrån?

..gissningsvis från folks strumpor, men varför är det alltid svart?

Och vafan gör det i duschen på Friskis? Det är som om allt tåludd i universum samlats i just friskis duschar, det är så sjukt äckligt att jag får våldsamma problem när jag ska försöka ta mig in i duschen utan att trampa på skiten.... nåja.. i jämförelse så är det ett mindre problem.. för det finns värre saker..

..mycket värre!

Så kallade rövskägg.. förklaring: ett rövskägg är "hår-skogen" mellan skinkorna på håriga gubbar.. Jag vet inte vad som är fel på dem, men nog fan gillar de att visa upp sitt äckligt håriga arsle varje tillfälle som bjuds. Om man inte är på sin vakt så passar de dessutom på att trycka upp sitt skägg i ansiktet på en, gärna med ett ben upp på bänken så att man får fri sikt... Det är så äckligt att jag får kväljningar...

Det finns regler uppsatta i gymmet för god "code of conduct", det borde finnas en regeltavla för hur man uppför sig i duschen/omklädningsrummet...

1. Skölj bort ditt äckliga ludd efter att du duschat klart.
2. Skyl dig, ingen vill se varken ditt skägg eller din skinngök!
3. Att använda kroppslotion på herrarnas är inte ok.. alls.. det är sånt vi drömmer om att tjejerna gör..
4. Stirra inte på andra mer än absolut nödvändigt, och aldrig längre ner än hakan.
5. Klaga aldrig på att det är för varmt i bastun.
6. Träningshanddukarna är inte en bastu-röv-sittduk.. folk torkar sig i ansiktet med dem ditt äckel!
7. "Never speak unless spoken to!" Jag känner dig inte!, att nicka till folk man sett förut på gymmet räcker. Jag vill inte höra din lifestory bara för att vi har skåp bredvid varandra..