Mannen som inte kunde hålla käften

Superhjälten som slåss mot hissar och levererar obekväma sanningar, åskådningar, fantasier och lite vita lögner. Allt levererat med glimten i ögat, en skopa humor och kvävd ilska över den omilda verklighet vi lever i.

fredag 18 januari 2013

Frågor till Janne Josefsson..

Föraktet mot våra lokala politiker lever och frodas här i Hissmannens lya, faktiskt lite mer än innan. Utan att ha några som helst belägg för det så påstår jag nu följande…

Om vi fått samma information om västlänken(och paketet) innan valet 2006 som vi fick nu när skiten ska påbörjas, så hade de aldrig suttit kvar vid makten. Politikerna slår sig för bröstet och försvarar beslutet med att det faktiskt passerat två val under tiden och att medborgarna haft möjlighet att välja sida. Det är naturligtvis delvis sant, men om man inte informerar om att det är DETTA vi väljer så är det svårt att som medborgare veta vad ni står för. Det är inte bara jag som tycker så här, alla jag pratar med instämmer. Frågan är då om ni faktiskt HAR mandat att genomföra det när ni i stort sett mörkat vad resultatet av att rösta på er skulle bli.

Angående Uppdrag Gransknings program där barnfattigdom ifrågasattes.

Jag är av princip för all form av granskning, men finns det inte en risk att "någon" kommer att använda programmet (och debatten efter) för att mörka det problem som finns?

Av Sveriges befolkning så var det långt ifrån alla som såg programmet, men betydligt fler har ändå bildat sig en uppfattning tack var det (Både rätt och fel).  Massmedia har en otrolig makt idag och allt som sägs är ”sant” för många människor, sanningshalten i dessa sanningar är inte sällan mycket låg. Med detta som bakgrund borde det inte vara av godo att så mycket pengar som möjligt samlas in till kampen mot barnfattigdom? Och tror du inte att det finns en risk att viljan hos svenska befolkningen att hjälpa minskar och lidandet ökar som ett direkt resultat av programmet och mediarapporteringen efteråt?

Kommer inte detta i ett längre perspektiv innebära att DU, Janne bidragit till en högre fattigdom och att barn far illa? Det är alltid lätt att skjuta över skulden på Bris, Rädda Barnen mfl. men jag vill nog påstå att du bär en stor del av skulden själv Janne. För du var ute efter att göra ett bra TV-program som skulle väcka anstöt och skapa rubriker och på så sätt öka ditt eget kändisskap, jag tror faktiskt inte att du över huvudtaget bryr dig om de som far illa som ett resultat av dina program; i detta fallet tredje person, de som faktiskt behöver hjälp.

Så till min egentliga fråga, istället för att göra våld på en grupp människor som redan ligger ner. Vore det inte bättre om du faktiskt "Granskade" våra kära "folkpolitiker" och det västsvenska paketet som redan dömts ut av stadsrevisionen och som ifrågasätts av såväl byggherrar som ekonomer.

Du skulle också kunna göra en hel programserie om SJ och hur det kunde gå så otroligt fel...

Inga kommentarer: