Mannen som inte kunde hålla käften

Superhjälten som slåss mot hissar och levererar obekväma sanningar, åskådningar, fantasier och lite vita lögner. Allt levererat med glimten i ögat, en skopa humor och kvävd ilska över den omilda verklighet vi lever i.

måndag 5 september 2011

Att döma till dödsstraff eller inte, det är frågan..

Följande är klippt rakt av från GP idag..

Kan inte tala efter våldsam misshandel

Med sax, gaffel, borrmaskin och stekpanna misshandlades den 27-årige mannen av sin yngre rival. Offrets skador blev så omfattande att han sannolikt aldrig kommer att prata igen.

Relaterat

Det exempellösa dråpförsöket i Bergsjön, den 8 juli, ledde i går till åtal. Direkt efter händelsen greps en 25-årig man, som suttit häktad sedan dess.
Orsaken till dådet uppges vara att 27-åringen bodde ihop med den misstänktes tidigare sambo.
25-åringen påstås initialt ha hotat målsäganden via Facebook. Därefter har de båda träffats och pucklat på varandra i närheten av Gamlestadstorget.
I samband med ett möte i lägenheten på Tellusgatan spårade det dock ut fullständigt.
Med hjälp av diverse verktyg och husgeråd gick gästen lös på 27-åringen. Det handlade om ett besinningslöst våld, bland annat flera hugg mot halsen med en kökssax och slag i ansiktet med exempelvis en borrmaskin.
- Jag kände ett enormt hat och äckel mot honom, men jag tänkte inte att jag skulle döda, konstaterar 25-åringen i förundersökningen.
Den 29-åriga kvinnan fick också rejält med stryk, innan hon tvingades fly in till en granne. Paniken i situationen belyses i samtalet mellan henne och larmoperatören på SOS Alarm.
Har han blivit sparkad i huvudet säger du?
- Jag menar allvar nu. Det åker typ hjärnmassa ur.
Ambulansen är på väg, medan du och jag talar.
- Ni måste skynda er ... en stekpanna. Jag vill inte att han ska dö. Bara rädda honom, snälla.
Tack vare en massiv läkarinsats överlevde 27-åringen. Han har inte kunnat höras i utredningen, och är heller inte kallad som vittne i rättegången, på grund av sina kraftiga skallskador.
Åklagaren James von Reis skriver i stämningsansökan att mannen antagligen har "ett livslångt vårdberoende" framför sig.

Rättegången äger rum nästa vecka.

------------------->8------------------

Vilket straff i vår lagbok är tillräckligt för att visa vår avsky mot denna man? 2-3års fängelse? Den man han skadat är ett vårdpaket för all framtid, han kan inte ens prata längre... Staten skall inte hämnas brukar det heta, men ibland undrar jag om det inte är nödvändigt.. offret kan inte hämnas det som hänt honom, det är upp till oss som samhälle att göra det för honom...

Öga för öga, tand för tand.. ett liv för ett liv?

Inga kommentarer: