Mannen som inte kunde hålla käften

Superhjälten som slåss mot hissar och levererar obekväma sanningar, åskådningar, fantasier och lite vita lögner. Allt levererat med glimten i ögat, en skopa humor och kvävd ilska över den omilda verklighet vi lever i.

onsdag 28 september 2011

Community, kanske världens roligaste serie!


Serien kretsar kring ett par figurer: Jeff, Britta, Troy, Abed, Pierce, Annie, and Shirley

Seriens huvudfigur är Jeff, en Advokat som kastats ut ur förbundet efter att man funnit hans examen som ogiltig. Jeff tvingas tillbaka till skolan för att ta sin examen på nytt, men det är inte Jeffs karaktär som främst gör serien till den skrikroliga serie den är...

Det är Pierce Hawthorne som spelas av Chevy Chase! En miljonär som är på en resa av självförvekligande på ålderns höst. Utan Chase så hade denna serie varit oändligt mycket tråkigare då detta måste vara en av Chevys absolut bästa roller någonsin...


Seriens författare uttryckte sig så här: "What makes Chevy and Pierce heroic is this refusal to stop."

Harmon varnade Chase för att spela en "wise-ass" på det sätt han ofta gör sina roller, detta eftersom Pierce är en ganska patetisk figur som ofta är den som alla skämt handlar om. Mycket av humorn i serien baseras på improvisation från framförallt Chase, Joel McHale och Donald Glover alla tre är mycket duktiga skådespelare och ofta bär de ett helt avsnitt genom sina prestationer.

Jag har nu plöjt igenom nästan hela säsong 1 och jävlar va jag har skrattat... Pierces gammelrasistiska och helt verklighetsfrämmande kommentarer är hur roliga som helst. Joel McHale som spelare den inåtvände och vansinnige kufen Jeff gör även han en mycket sevärd och rolig rolltolkning.

Man kan inte heller underskatta rolighetsfaktorn på den skaftgalna kinesiska spanskaläraren Chang!

För den som vill förkovra sig mera i denna serie rekommenderar vi:

http://community-sitcom.wikia.com/wiki/Community_Wiki

http://www.greendalecommunitycollege.com/


Kort sagt, "Skaffa" serien och bänka dig.. ge den några avsnitt så lovar jag att du är fast!

Inga kommentarer: