Mannen som inte kunde hålla käften

Superhjälten som slåss mot hissar och levererar obekväma sanningar, åskådningar, fantasier och lite vita lögner. Allt levererat med glimten i ögat, en skopa humor och kvävd ilska över den omilda verklighet vi lever i.

onsdag 31 augusti 2011

Det som göms i garderoben..

När man växer upp så har man ingen möjlighet att styra över vad för kläder man tvingas bära.. Mamma (för det är oftast hon) tycker att det är sjukt nödvändigt att du bär lovikavantar och stickad ful-mössa till dina banlonpolos.. Så när du uppnått vuxen ålder med en stadig inkomst så är det plötsligt sjukt viktigt vad du har för kläder, och du väljer med omsorg sådant du inte hade råd med som 18åring..

När man växte upp som liten parvel så hade vi det inte så fett direkt, inte så att det var fattigt på något sätt. Men vi åkte inte på chartersemester direkt, däremot fick man se en hel del campingar... Det samma gällde liksom med kläderna, man gick ju inte direkt omkring i Lacoste eller Oscar Jacobsson. Men å andra sidan så gick man inte naken eller i trasor, det var liksom mera HM och Kappahl över min garderob...

Så nu för tiden har jag gjort det till en oskriven regel att det skall fan inte finnas ett enda plagg i min garderob som jag inte valt med omsorg. Detta har gjort att det finns exakt noll saker som går att köpa på HM, Kappahl mfl. klädkedjor. Detta har inte att göra med att jag vill vara en stekare eller ens att jag är speciellt tät, utan mera det faktum att en T-shirt från HM tappar formen efter 1 tvätt och att en dyrare variant från tex Levis, Peak, Hilfiger faktiskt håller både färgerna och formen tvätt efter tvätt.. så varför i helvete skulle man inte köpa en dyrare?

Tål att tänkas på eller hur?

tisdag 30 augusti 2011

Kanske världens roligaste sak.. men samtidigt totalt meningslös..

Jag måste bara bygga en :D

Bara helt genialisk...

Eller som någon uttryckte det på ansiktsboken: "If alien life ever finds anything from Human civilizations after we're all gone, I hope it's this box."

Backa! Göteborgs eget Tripoli...

Det är onekligen lite vilda västern över folk i Backa..

Backa tillhör den där delen av Göteborg som ingen vill kännas vid, nämligen Hisingen.. Igår såg jag en dekal på en bil där det stod "Kissingen", till min besvikelse så var det tydligen så att det var en tysk ort som åsyftades och inte ett hån mot en väl vald stadsdel.. Tyckte ändå att det var passande på något sätt.

Men så till Backa då.. denna skamfläck på Göteborgskartan.. Tydligen så finns det väldigt många arga och aktiva gangsters i backa. Och shit va arga de verkar vara på västtrafik, nu har man till och med börjat ta till skjutvapen för att visa hur missnöjda man är med lokaltrafiken. I veckan som gick så besköts bussarna som trafikerar just Backa, västtrafik svarade med att dra in bussarna. Men med tanke på alla problem som västtrafik (Veiola) haft med att få bussarna att gå alls så kanske ingen på hisingen märkte någon större skillnad....

Annars har det den senaste tiden mest liknat ett mindre krig mellan rivaliserande gangsters, ett tag kunde man knappt öppna tidningen utan att läsa om någon som blivit skjuten eller att det skjutits under nattens timmar..

Galet är det! I nordafrika slåss man för sin frihet med skjutvapen, i Backa slåss man mot grannen för att visa hur "badass" man är... Bad Kissingen indeed...

Utarmningen av bra svenska svordomar och förolämpningar

Det är ändå rätt tragiskt att våra hederliga gamla svenska svordomar och förolämpningar får stå i skuggan för de mera internationella och jag antar mera "stekiga" engelska motsvarigheter.. Egentligen borde vi använda finska ord istället, det låter mera bastu över det.. Molopää (kukhuvud)

Fuck, hell, ass, motherfucker osv.. För mig känns detta bara totalt blasé, det finns liksom ingen kraft i det.. Så nu vill jag slå ett kraftigt slag för våra gamla hederliga svenska skällsord.

Känn hur det bara rullar fram på tungan:
RÖVHÅL, APSKALLE, MISSFOSTER, SNEDKUK, FÄHUND, YNKRYGG, MÄHÄ, TROLL

..eller bara "Ditt jävla ansikte".. vilket sammanfattar personhat på ett magnifikt sätt.

Intressant fakta om fenomenet modersförolämpningar är att de inte finns i ursprunglig form i det svenska språket, i andra kulturer är de däremot mycket vanliga. Men vi svennar vill ju inte vara sämre så istället importerade vi hela skiten.... "Son till en sköka" .. ja kanske..

måndag 29 augusti 2011

Blir det så mycket bättre än detta?

För det här är allt humor när det är som bäst... i all sin enkelhet...



Fantastiskt roligt... "hot hot hot hot hot!"

lördag 27 augusti 2011

Det var inte bättre förr... det är mycket bättre nu!

Folk som säger att det var bättre förr är antingen senila eller så lever de sjukt tråkiga liv.

Låt oss bara skrapa lite på ytan..

Tjejer hade mera kläder på sig!
Vad jag kommer ihåg så såg minsan inte brudarna ut som tjejerna gör numer.. Det fanns ju inte ens på kartan att mina klasskamrater sminkade sig som pimpluder och hade minikjol... och morsan hamrade in budskapet i huvudet på en, "det är dåliga flickor!".. Det man inte visste då var hur roligt man kunde ha med just dåliga flickor.. Det är sånt man vet nu... när det är för sent..

Det var sjukt mycket sämre program på TV!
Jag tror inte dagens kids fattar hur dålig bild det var på 70-talet.. idag pratar vi 1080 Full HD eller 3D TV... när jag växte upp hade vi EN 24" färgtv, och det var SJUKT hightech! Synd då bara att det inte fanns nått att titta på.. dagens 24/7 TV-spam är Eoner från den testbild som regerade mest hela dagarna..  och film.. jisses kan man ens kalla det film..  På fredagskvällarna bänkade familjen sig i vardagsrummet och tittade på megaproduktioner som tex. Jakobs Stege, Nöjesmassakern och Rassel... och vet ni vad.. tecknad film bestod av Anslagstavlan & Linus på linjen.. snacka om fucked up public service... sen kom TV3 och förstörde svenska folket.. (ska jag vara ärlig så är jag inte helt säker på det där med barnprogrammen, jag menar: Svampbob och Teletubbies?!?)

Musiken sög och folk dansade disco...till allt!
Skitmusikerna är för många för att radas upp, men ett par av de värsta får vi ändå ta upp.. Vanilla Ice, Rick Astley, Millie Vanilli, Samatha Fox(som förvisso hade stora lökar och vek ut sig i Okej), Howard Jones. Här är jag rätt kluven.. för det fanns också lysande undantag: Depeche Mode, Michael Jackson, Iron Maiden, Kim Wilde.. och tittar man längre tillbaka så hittar vi all skön Soul, Blues, Jazz, RnB & Motown.. så vi kan väl säga att Disco sög istället... förutom när det var klassfest eller disco hemma hos någon.. när man får krama klassens snygging och kanske till och med får en puss framåt kvällen, ja då är lite asdålig Rick Astley allt ett billigt pris... "Never gonna give you up, never gonna let you down..." 28 år senare kommer jag fortfarande ihåg texten, nu snackar vi virus...

Hemdator?
Skämta inte... har ni hört talas om PET? nej inte Petflaska, och nej inte Petting även om det är roligt.. PET-Dator.. Googla så får ni se.. Skärmen var svart med grön text.. spela spel? skulle inte tro det... Sen när jag var typ 10 bast så släppte Commodore sin revolutionerande Vic20.. och så föddes Masken! vi snackar inte ens 8bitars grafik...

Blommiga tapeter!
Jag skämtar inte!! Vi hade storblommiga gula och bruna tapeter när jag växte upp... och folk tyckte det var fint... jag är helt mållös... det är på något sätt som om all dålig smak i värden reducerats ner till sin renaste form och spottat ut ett mönster... Medaljonger... Gula, med brunt i!



Detta är bara en liten titt under ytan.. ämnet är så grymt mycket större, men en sak var bra med att växa upp under 70-talet.. man har lärt sig älska tekniken och säg den sjuttiotalist som inte är prylbög... växte man upp i en miljö där en sladdlös fjärrkontroll var "the shit" så har man en del att ta igen...

Delar av denna bloggen skall vi kika närmare på framöver.. Samantha Fox t.ex.. henne har man drömt om ett par gånger... En riktigt bra sak kom från 70/80-talet.. .Andrew "Dice" Clay .. men som sagt, vi återkommer till detta..

fredag 26 augusti 2011

11 saker du aldrig behöver (men kanske äger)..

Utan inbördes rang eller ordning..

1. En elektrisk potatisskalare.
2. En elektrisk vinöppnare.
3. En prenumeration på Café.
4. En iPad (face it).
5. Ett traditionellt uppslagsverk.
6. En färgglad julslips.
7. En flaska "Statesman" whiskey.
8. En orange och svartrandig kavaj (tro mig).
9. En rosa plastgran.
10. En skiva med Kjell Höglund.
11. En hemoröjd!

Den som vill lägga till fler är välkommen :)

torsdag 25 augusti 2011

VM i Kubb! En orgie i underhållning...

Kubb är inget nytt, faktum är att det är rätt jävla gammalt...














Tydligen började folk lira kubb på 40-talet som tidsfördriv i Stockholm, normalt så är jag av åsikten att allt som folk hittar på i "08" området är totalt idiotiskt... som tur är så hävdar Gutarna på ön att de minsan spelat Kubb sedan vikingatiden.

VM i KUBB 2011 - Rone IP - Gotland













Den som tror att det bara är ungdomar som deltar har : - Fel
Den som tror att det är en nykter tävling har : - Fel
Den som tror att folk i denna tävling har roligt har : - Helt rätt!
Den som tror att det är en folkfest har : - Helt rätt!

Gamla och unga blandat med leken som gemensam nämnare, och i stort sett alla jag såg höll i en flaska/burk med någon form av alkohol.. matcherna var rätt roliga att kolla på.














Meet: Stalin Allstars! Mina favoriter i tävlingen.. hur det gick har jag ingen aning om, men jag vet bara att till nästa år så ska jag fan vara med!!

..ny blogg i länkarna!

En av mina gamla favoriter har gått hädan.. egentligen rätt längesedan men man hoppas ju alltid att folk ska ta sitt förnuft till fånga.

Men Prankmonkey is no more....

Hög tid då att blåsa i trumpeten för en annan extremt läsvärd blogg: Mr. Donny Depp

Mycket nöje gott folk!

onsdag 24 augusti 2011

Det är stake i svenska kyrkan!

Det är ändå något vackert i att Svenska Kyrkan är så oskuldsfull att man inte ens inser att vi övriga i samhället som begåvats med mer fantasi och ironi kommer att ha väldigt roligt åt detta..

Bilden är inte ny eller ens ny-ish... men det finns numer även T-shirts med detta tryck att köpa... Jag vill väldigt mycket ha en sådan... VAR kan man köpa den?!?

Och för att reta Mikael på Bloggfrossa, "Gött mos på den änna!!"

38:an står när andra faller!

I en mörk tid där bloggdöden drar genom internet som digerdöden på medeltiden, står 38:an på stadiga ben. Ljuset i mörkret, den nödsatte sjömannens räddning på mörka hav.... Humorns hemvist i en annars tråkig värld..

Det är dags att åka upp ännu en våning, närmare 40... Med blandade känslor närmar sig denna dag, denna osynliga gräns. Jag har nu ett val att göra så här i mitten av livet, ska bloggen byta namn? det vore kanske lämpligare att kalla den 39:e våningen.. Men jag tvekar.. kanske byta namn helt?

Vi får väl se... än är det två veckor kvar innan det är aktuellt..

För tillfället upptas min tid med att fila på ett spinningpass, har tänkt att bli ledare på friskis till våren.. innan det planerar jag att smygköra på lite privata gym i stan.. så se upp.. Hissmannen är ute å cyklar...

tisdag 23 augusti 2011

SAABs Likvaka ...

Återigen risk för sena Saablöner

Det finns en risk att Saabanställdas löner för augusti blir försenade, skriver Swedish Automobile (SWAN) i ett pressmeddelande.

En näsknockout på väg till jobbet.





















Sket i bilen idag och satte mig på västtrafikdilligensen 5:an från Torp, jag gör det ibland när det dåliga samvetet för att jag oftast kör bil 3km till jobbet tar överhanden. Men det blir oftast bara en gång då och då, för det är aldrig problemfritt och jag menar verkligen aldrig. Försenade vagnar, trasiga bromsar, dörrar som vägrar stängas och naturligtvis den alltid närvarande mänskliga faktorn. 

Jag tillhör den där gruppen människor som gärna ockuperar ett helt säte, är jag ensam sätter jag mig alltid närmast gången. Klockan 06:30 orkar jag inte verka intresserad av vad någon annan vill kallprata om under 10 minuter. Så jag undrar fortfarande vad som for i mig när jag idag satte mig vid fönstret och drog igång Spotify i lurarna, satte alarmet på 06:38, blundade och njöt.

Det finns vid detta tillfälle 3 pers på vagnen! I höjd med Welandergatan våldför sig plötsligt någon på mitt luktsinne, kräkreflexen bara sköljer över mig och jag spärrar upp ögonen som en panikslagen Zebra. På den i stort sett tomma vagnen har den lokala pundarkungen valt att bjuda mig på en upplevelse genom att ockupera sätet bredvid mig. Lukten är svår att återge med ord (vissa saker måste bara upplevas), men piss blandat med den fräna doften av veckogammal svett och en och annan utspilld dryck finns där.
I detta ögonblick tar överlevnadsinstinkten över och jag bara flyr halsbrytande rätt över framförvarande säte, när vagnen stannar igen tre sekunder senare är jag ute i den friska lukten på en microsekund. Jag kastar mig på vagnen bakom och står där längst fram på skakiga ben och sväljer oavbrutet för att inte kaskadspy över golvet.

Jag undrar lite vad folk trodde när jag stormade den bakre vagnen och stod där och ulkade, men mest undrar jag vad som hände i den främre vagnen. För allt eftersom resan gick vidare så gick det på en hel del folk och alla kan ju inte ha haft igensnorade näsor.

Nej! Nu ska jag gå och stoppa tvål i näsan, för bara att skriva om detta får mig att återuppleva detaljer jag helst glömmer.

måndag 22 augusti 2011

När intressen blir ohälsosamt...



















Man kan bara gissa vad som gick fel här, men hjälp vad fel det blev. Det är inte det att folk inte mår bra av att ha intressen, intressen är hälsosamt i normala doser. Det är när våra intressen blir en så stor del av vår vardag att vi inte kan leva normala liv som det går över till att bli så in i helvete ohälsosamt.
Man kan bara gissa varför killen(fan vet?) på bilden köpte dräkten, att det rör sig om någon härligt skum perversion är utom allt tvivel. Det hemska med denna tanke är att tillverkaren vet att det finns vuxna människor som bara drömmer om att få trä på sig en härlig spindelmannendräkt och perva runt i sina hem, och helt enkelt bara tillgodoser ett hyfsat vanligt behov.
Min hjärna anstränger sig till det yttersta för att greppa vad det är som är så lockande.. är det känslan av att se ut som gimpen i Pulp Fiction? Är det att halka runt på lakanet i vinyl och skaffa oförklarbara brännmärken? Eller är det drömmen om att få vara superhjälte?
Om det nu då är det senare, vilket för övrigt är det enda som ens är i närheten av ok. Varför väljer man då Spindelmannen? Wolverine hade jag nästan fattat, han e ju rätt badass(minus Jackman) för en seriefigur. Men snälle Peter Parker med spindelväv i handflatorna? Antar att det är en inte allt för subtil koppling till att få håriga handflator.
Det som verkligen stör mig i detta är att killen som sitter bredvid mig på vagnen imorgon kan vara han på bilden och jag kommer fan få problem om han river fram en huva ur väskan och börjar Flubba loss...
Nej! det blir fan bilen ett tag nu.

Att få nog.. att koka inombords..

Jag tror att många kommer känna igen sig i denna text.. lugn... det är helt normalt.. tror jag..

Ibland är jag arg.. på ingenting.

Jag är bara oförklarligt irriterad, på gränsen till arg faktiskt, om du frågar mig "på vad" så skulle jag inte kunna svara. För det är inget enskilt som irriterar mig, det är den sammantagna upplevelsen av att bli misshandlad av verkligheten som är orsaken.

Oftast så rinner bara ilskan av mig efter ett tag, oftast utan att jag ens märker det. För plötsligt så är jag bara på bättre humör än tidigare...

Men ibland... så bubblar vreden upp i mitt bröst. Som en vårflod byggs den upp, som en tidvattenvåg sveper den över mitt medvetande. Tillslut är hela mitt medvetande uppslukat av ilskan, och på nått sätt blir den till ett levande väsen som livnär sig på mitt medvetande. I detta läge skulle jag inte rekommendera att du försöker prata med mig... det lär inte sluta väl för dig.

Jag tror att det är detta som är det perfekta hatet.. en ren ilska, helt fördomsfri, helt utan koppling till individen eller till åsikter.. bara ren ilska... i dessa ögonblick skrämmer jag mig själv... för jag känner någonstans vad jag är kapabel till i dessa ögonblick.. Men det är nu som hjärnans "failsafe" slår till, helt utan förvarning rinner bara ilskan av mig som om någon öppnat en ventil.. kvar blir bara en känsla av tomhet... och vetskapen om att alla inte har denna "failsafe"..  och DET skrämmer mig mest av allt..

söndag 21 augusti 2011

Kan man äta krokodil?










Tydligen kan man inte bara äta krokodil, det är dessutom rätt gott...

Nu under Göteborgs Kulturkalas kan man i en bod äta denna intressanta grillrätt, förutom krokodil kan man även sätta tänderna i : Springbock, Struts, Känguru och vanlig hederlig Kyckling... förutom detta så bjuder denna kulinariska inrättning på en Chiligryta som kan sätta hår på bröstet på vem som helst...

Som avslut på detta så finns det även allsköns friterade insekter..

Företaget som håller i detta heter Extremefood. Du hittar dem på denna adress http://extremefood.se/ , skulle du bli intresserad så finns det också en affär där du kan köpa alla underbara livsfarliga såser från hela världen.

lördag 13 augusti 2011

Gottland! Sverige, fast ändå inte...

Så är man då hemma igen efter en veckas semestrande på kalk-stens-ön i östersjön...

Vi har haft sagolikt fint väder, 20+ hela veckan endast ett par regnstänk och en hel massa vackra och spännande synintryck. Det mesta är faktiskt bra med Gottland, förutom ett par saker...

Dialekten är totalt oförståbar... charmigt, absolut.. men vafan...

Alltså jag greppar att det är sjukt tomt på offseason, men måste ni göra det så sjukt uppenbart att ni bara vill tjäna pengar på oss "Turistdjävlar"... yay.. 95:- för en Pizza, utan dricka. yay... Bidde ingen Pizza kan jag säga..

Annars var det sjukt fin timing.. medeltidsveckan var både rolig att titta på och smaka på.. Helgrillat Vildsvin, Mjöd, Kapitelöl, Grillat/rökt får, vin & folk i roliga kläder... Men bäst av allt var nog faktiskt Eldshowen vid "Nordreport", det var lätt 5000 pers som slagit sig ner i gräset och fick en sprakande föreställning...

Men jag har fan sand överallt... vit kalkstenssand.. överallt...

Jo jag glömde ju en sak.. KUBB!! Fan vilket sjukt roligt spel... Blir ett helt eget inlägg om detta fantastiska spel... VM i Kubb.... damn!!

tisdag 2 augusti 2011

Packningsbekymmer...

Detta är troligen ett mans-problem..

Jag kan inte packa.. På fredag åker jag till Gottland (Visby) för lite semester, bra tajming eftersom det är medeltidsvecka..

Medeltidsvecka är för den som inte vet en vecka om året då Gottland (Visby) förvandlas till medeltid och alla går klädda i tidstypiska kläder. Själv planerar jag att bidra med ett par röda Converse All Stars och ett par rejäla solbrillor! Iof så har jag ett litet tunt skägg.. så lite bidrar jag..

I övrigt så planerar jag att göra så lite som möjligt. Men vad fan ska man packa?

Det är lika dant varje gång jag ska åka nånstans, jag väntar in i det sista med att packa.. Ångesten blir ju inte mindre utav att resesällskapet i stort sett redan är färdigpackad... för typ 2 dar sen.. Jag har kommit så långt att jag bokat en tvättid dagen innan.. det verkade smart.. och så har jag lagt fram kameran och objektiven.. men sen då?

Hmm.. känns som att jag skjuter på detta nån dag till.. men kalsonger behöver man tror jag...