Mannen som inte kunde hålla käften

Superhjälten som slåss mot hissar och levererar obekväma sanningar, åskådningar, fantasier och lite vita lögner. Allt levererat med glimten i ögat, en skopa humor och kvävd ilska över den omilda verklighet vi lever i.

tisdag 30 augusti 2011

Backa! Göteborgs eget Tripoli...

Det är onekligen lite vilda västern över folk i Backa..

Backa tillhör den där delen av Göteborg som ingen vill kännas vid, nämligen Hisingen.. Igår såg jag en dekal på en bil där det stod "Kissingen", till min besvikelse så var det tydligen så att det var en tysk ort som åsyftades och inte ett hån mot en väl vald stadsdel.. Tyckte ändå att det var passande på något sätt.

Men så till Backa då.. denna skamfläck på Göteborgskartan.. Tydligen så finns det väldigt många arga och aktiva gangsters i backa. Och shit va arga de verkar vara på västtrafik, nu har man till och med börjat ta till skjutvapen för att visa hur missnöjda man är med lokaltrafiken. I veckan som gick så besköts bussarna som trafikerar just Backa, västtrafik svarade med att dra in bussarna. Men med tanke på alla problem som västtrafik (Veiola) haft med att få bussarna att gå alls så kanske ingen på hisingen märkte någon större skillnad....

Annars har det den senaste tiden mest liknat ett mindre krig mellan rivaliserande gangsters, ett tag kunde man knappt öppna tidningen utan att läsa om någon som blivit skjuten eller att det skjutits under nattens timmar..

Galet är det! I nordafrika slåss man för sin frihet med skjutvapen, i Backa slåss man mot grannen för att visa hur "badass" man är... Bad Kissingen indeed...

Inga kommentarer: