Mannen som inte kunde hålla käften

Superhjälten som slåss mot hissar och levererar obekväma sanningar, åskådningar, fantasier och lite vita lögner. Allt levererat med glimten i ögat, en skopa humor och kvävd ilska över den omilda verklighet vi lever i.

måndag 28 februari 2011

Charlie Sheen i mitt bagage!



Frågan är om jag inte hade tyckt det var sjukt kul att ha just Charlie i mitt bagage... Lite party så där när man känner att det är mega-vrål-tråkigt i kön hem..

Charlie and (lots of)other drugs..

Det blåser tydligen runt Sheen igen, "tydligen" för detta har jag missat... Sheen skall enligt Schibsteds  uppslagsbok "aftonhoran" uttalat sig rasistiskt om någon, det är liksom inte så att jag letar igenom alla tidningar efter nyheter om Sheen varje dag. Men en del är svårt att undvika, speciellt i fallet Sheen. Man kan anta att Charlie för länge sedan slutat bry sig om vad andra människor och tabloiderna tycker/skriver om honom, vilket är en mycket sund inställning. Mindre sunt är väl då det faktum att Sheen verkar stoppa allehanda kemikalier i sina kroppsöppningar, att han vill bli porrskådis håller jag inte emot honom för det tror jag att de flesta smågrabbar drömt om i unga år.

Annars är det väl just drogerna som landat honom i diverse bryderier genom åren... Det mesta andra kan man anta är en följd av just det förstnämnda.. Jag har svårt att tro att Charlie i (drog)nyktert tillstånd tycker det var en bra idé att knivhota och misshandla sin dåvarande fru Brooke Mueller. Charlie har även haft klippkort på diverse misslyckade kliniker för partyavvänjning de senaste åren, man får väl säga misslyckade då Charlies festande snarare ökat än minskat..

Sheen är också en av anhängarna till rörelsen "The 9/11 Truth Movement", vissa personer i rörelsen hävdar att den amerikanska regeringen antingen iscensatte eller genomförde attacken på TwinTowers. Huruvida Charlies deltagande är ett resultat av en briljant idé från någon bättre drogkoma framgår inte, men det känns ändå inte helt otänkbart. Sheen tyckte ju till exempel att lite Crack inte var någon större fara så länge man kan hantera det på ett bra sätt, troligen är Charlie en riktigt virtuos på just ämnet Crack.. dock verkar hans förankring i vardagen tagit en viss skada av just denna kemikalie.

I övrigt så tycker jag att det är uppfriskande med människor som står för vad de tycker, i Sheens fall så verkar han gilla att festa, dricka, knarka, porra sig och spela in dåliga tv-serier för 6Mkr/avsnitt..

Och ärligt talat vem kan inte tänka sig det...

lördag 26 februari 2011

Nja... 5an hänger rätt löst...

Jag är allt lite besviken på gårdagens begivenhet...

Maten var helt sjukt god, vinet var nästan ännu bättre och vår servitris var snäll och trevlig. Men vafan pysslade resten av personalen med?!? Det satt ett par på bordet bredvid vårat och hade det lite mysigt, de bad den ena kyparen att sänka belysningen ett steg och på så sätt höja mysfaktorn. Sagt och gjort han sänkte ljuset en aning, 1 minut senare kommer en ny kypare in i rummet och vrider upp ljuset till en nivå som kan jämföras med att stirra in i solen en stund.

Nu påbörjades dolda kameran, tjejen på bordet bredvid sa till igen och ljuset sänktes till mys-nivå. Kypare två var strax där igen och höjde.. repeat x3 .. Killen på bordet bredvid fick nog, han skällde ut kypare ett och två efter noter och vägrade betala för upplevelsen.. och här hade det väl varit ok typ, jag tyckte det var smått underhållande. Men det är nu våran tur kommer.. vår bokning gällde mellan 17 - 20.. 19:40 går jag och släpper på trycket(vi är nästan klara, betalt osv), när jag kommer tillbaka är bordet jag satt vid borta.. kvar är min stol och två kollegor som garvar gott åt vad som händer.

Kypare 2 håller på och dukar upp inför nästa sittning tydligen och behövde ett bord till... vafan typ? Demonstrativt sätter jag mig på stolen igen och söker ögonkontakt med kyparen, men han har beslutat sig för att han inte behöver bry sig om mig längre.. Jag har ju betalt redan...

GP gav Chateau Beirut 5 Fyrar, maten var definitivt högklassig det håller jag med om.. men proffsigheten som jag kräver för ett toppbetyg saknades totalt. Jag sätter 3.9 av 5, på minuslistan hittar vi Ljuspalavret, Bordet som försvann och det faktum att det var svinkallt i rummet när vi satte oss. Dessutom hade det varit trevligt om någon av de 3 arbetslösa herrarna i baren kommit och tagit upp ölbeställningen så hade vi sluppit gå till baren.. + till vår servitris :) Hon var jättetrevlig och fick dricks därefter!

fredag 25 februari 2011

Libanon by night!

Ikväll skall jag till Libanon...

Eller en del av mig ska dit, närmare bestämt mina smaklökar.. Jag och två kollegor skall som vi uttrycker det "Scouta ett ställe för framtida festligheter"..  Förväntningarna på kvällens aktivitet är skyhöga, mycket tack vare att restaurangen fick inte mindre än 5 stjärnor(fyrar) i GP:s Restaurangguide. Mitt enda problem är att jag skall lyckas behålla något sorts fokus på mitt arbete fram tills denna begivenhet går av stapeln..

Jag är dock lite "orolig", mitt försök att boka bord på stället var inte helt smärtfritt. En till synes ganska enkel bokning tyckte jag: 3pers, 17:00, namn, telefon... Detta tyckte restaurangen var så krångligt att det behövde bekräftas per telefon, varför man vägrade skicka ut en bekräftelse... I tisdags pratade jag med hovmästaren(tror jag) och sa samma sak, och då var det plötsligen klart.. i dont get it.. men om det ens smakar hälten så gott som jag tror det kommer göra så är jag beredd att glömma detta mindre snedsteg...

Jag lovar att inkomma med en mat och upplevelse recension imorgon..


Karl Johansgatan 7, Göteborg

tisdag 22 februari 2011

Nu känner jag att jag måste få hata lite....

Gud va skönt det är att få hata lite, riktigt bara HATA så där gränslöst...

För jag verkligen totalhatar allt som har med Big Brother att göra, jag hatar deltagarna för att de är sådana äckliga mediahoror. Jag hatar produktionsbolaget och alla som jobbar där för att de tycker det är en fräsch och kul idé, jag hatar TV4 för att de valde att plocka in skiten i rutan igen. Och framförallt så hatar jag alla jävlar som tänker titta på skiten, har ni inget bättre att göra med er tid?

Fattar ni inte att ni bidrar till fördumningen av svenska folket eftersom ni stödjer denna typ av menlösa produktioner? Det VAR ett socialt experiment FÖRSTA gången! Och vi vet vad som hände, Angelica Freij vann skiten... Gynning blev påsatt i direktsändning 2004... Nu känns konceptet urvattnat, gammalt och sjukt tråkigt... Fast det jag hatar mest av allt är att jag tidigare tyckte om Gry Forsell, hon är nu för evigt nedsmutsad i min värd... Adam Allsing kändes liksom inte lika illa, han hade redan sålt sin själ till hin håle…

Men jag antar att de jag borde hata mest är marknadscheferna på rövföretagen Stayhard, Digster, Hunk Eden, 118 800 eller vilka horföretag det nu är som väljer att sponsra skiten... För det är fan inte programidén de tycker är bra, de är bara ute efter att få exponera sitt äckliga jävla företag i direktsändning... fy fan... detta är bara en hittills laglig form av slaveri och prostitution.
En fråga dyker upp i mitt sinne... Om TV4 nu överväger att ta bort porren från sin systerkanal Canal+, hur motvierar man då att sända prostitution på TV11? Positivt är dock att det sänds på just TV11, en så pass obskyr kanal att få människor har den i sitt kanalutbud…
Nej jag säger som Brandsta City Släckers:
Kom och ta mig långt härifrån (KLAPP KLAPP)
långt härifrån (KLAPP KLAPP), långt härifrån
Ja, kom och ta mig långt härifrån (KLAPP KLAPP)
kom ta mig långt härifrån”

måndag 21 februari 2011

Snedvriden nyhetsrapportering..

Jag vet inte vad jag tycker i denna frågan egentligen, mycket av vår nyhetsrapportering rör USA, Europa och möjligen lite om vad som händer arabvärlden just nu. Men det är väldigt sällan vi nås av nyheter från Kina och Indien genom våra normala nyhetskanaler.

Jag tror utan omsvep att 99.9% av svenska befolkningen inte kan namnge en enda av Kinas ledare, lika otroligt är det att någon har koll på att Indiens president är en kvinna och vad hon heter, ja där faller nog resten av er..

(Kinas President heter f.ö. Hu Jintao, Indiens President heter Pratibha Patil och är 76år. Hon blev Indiens första kvinnliga president efter valet 2007.)

Det är rätt skrämmande att vi vet vad Sarah Palin säger i ett tal till några affärsmän under helgen gällande bröstmjölk... men att kinas finansminister Xie Xuren blockerat Tyskland i det kommande G20 mötet passerar omärkt förbi. Kina är nu värdens finansiella och geopolitiska centrum, ingen annan stans i värden är ekonomin starkare än i Kina. Kina dikterar för tillfället villkoren för resten av värden på samma sätt som USA gjorde för 15 år sedan, min fråga blir med detta facit i handen.....

...varför lär sig inte svenska barn kinesiska (Mandarin) i skolan istället för Engelska? Fråga vilken företagsledare som helst vilket de helst ser att vi kan...

söndag 20 februari 2011

En Söndag i bilder..

Från en bro till en annan..





























Vackert väder, svinkallt i skuggan... sallad i solen på Eriksbergskajen :)

fredag 18 februari 2011

Jag tror bestämt att det är fredag?!?

Det är sant arbetsveckan är slut, dags för paraplydrinkar och festklädda damer...

Redan i måndags var det lite glesare på motorvägen, även korridoren på jobbet var tystare än vanligt. Lagom till fikat på måndagen insåg man att det var v.7, ungefär samtidigt som statusuppdateringarna började häckla oss stackare som håller fortet medans andra äckel glider i pisterna.. Sen har förfallet pågått hela veckan, färre och färre orkar släpa sig till jobbet och vid lunch idag var det nästan öde i matsalen... 14:00 stämplade kollegan i buren bredvid mig ut, med en tyst gemensam nick som bara kan förstås av en törstig löneslav tog vi farväl. 15:30 orkade jag inte bry mig längre, samlade ihop mina pinaler och släntrade iväg till Bolaget på Focus. Utanför hade partyt redan startat på bänken, tintodimman låg som en tät doftridå utanför ingången.

Men vem kan klandra dem, mitten av februari, långt till lön... Kallt så in i helvete, räkningar upp över öronen eftersom kapitalet älskar att suga ut oss i flock.. Det är fan inte underligt att folk tar livet av sig i detta landet...

Men så blir allt genast bättre, till ljudet av 5st Ocean Glenn klinkandes i min korg blir jag långsamt människa igen. Lagom tills det blir min tur i kassan inser jag att Betnér sänder på Bandit idag, kassörskan protesterar men jag övertygar henne med en blick som kan döda att detta är viktigt som fan... Till ljudet av Betnér häcklandes sverigedemokrater i mina iPhonelurar betalar jag min rusdryck och lommar vidare hemåt...

Innanför dörren möts jag av 3 nya räkningar, tar ett kliv över dem och ställer in mina dyrgripar i kylen istället. Nu sitter jag i soffan och fetvägrar att gå bort och hämta dem i ren 5års trotts...

För nu är det fan fredag! Elände göre sig icke besvär förrän tidigast måndag morgon när E20 åter påminner om en lysmask i slowmotion....

Att förbjuda är modellen för framgång när det inte fungerar!

...jag är inte helt säker på hur man tänkte, men tanken är nog att skrämma vibrationerna till stillhet.

"Vi har nu förbjudit vibrationerna!" Så låter det angående att det fortfarande vibrerar från Gamla Ullevi när folk okynneshoppar av glädje (oklart hur man kan bli glad av svensk fotboll). Problemet är med detta löst tydligen, förbjuder man så upphör saker per automatik... smart! Förbjud hemlöshet också vetja, det funkar nog på samma sätt...

Det mest intressanta i denna soppan är att Göteborgsstad vill straffa sitt eget förvaltningsbolag Higab.. är inte det lite som att flytta pengar från vänster ficka till höger?

torsdag 17 februari 2011

Först glad, sen förvirrad..

Läste med glädje att det skall bli böter på att slänga skit omkring sig, en sån där sak som verkligen kan reta skiten ur mig. Folk som bara låter sin skit falla till marken när fingrarna raknar, ibland kan jag bara inte hålla mig utan plockar upp skräpet och springer ikapp "Döh! Du tappade nått!".. Fan va gott den sitter rakt i ansiktet på asen.. Pionröda i ansiktet hasplar dom ur sig nån krampaktig ursäkt "Oh nej.. det var ju inte meningen att tappa den där.".. Nöjd går man därifrån i vetskapen att en människa nu hatar en tillräckligt för att överväga ett hastigt mord om det inte vore för alla vittnen.

Men så dagens nyhet, polisen skall kunna bötfälla direkt på plats. Sweet! ....eller ?

Har vi något överskott på poliser som jag har missat det senaste? Jag trodde i min enfald att alla poliser redan jobbade 100% med att jaga bus, skriva anmälningar och utreda brott.. Frågan är vem som skall ha tid att bevaka våra parker och gator från skräpmarodörerna... eller är det så att man bara skall ta folk man "råkar" så från polisbilen?

Idén känns inte riktigt genomtänkt herr minister.. fast vi har ju redan sopspioner som jagar hederligt folk vid återvinningsstationerna.. en idé vore ju att ställa dit större bingar och sätta spionerna i ett värdigt arbete istället för att jaga folk som "försöker" återvinna och slänga sin skit på sopstationerna.. sopspion.. kan man utbilda sig till det tro?

Hur som helst så är det positivt att någon faktiskt gör något... Men jag tror att det slutar lite som med att fånga folk som går mot röd gubbe eller gud förbjude korsar vägar mellan övergångsställena... Darwins lag fångar visserligen en och annan på bar gärning men risken att åka dit är i klass med att få 3 klöver på en triss...

Jag hoppas att jag har fel.. nu skall jag slåss mot torktumlaren en stund, den har snott mina kläder och gått i baklås!

söndag 13 februari 2011

Konsumtionslistan....

SKOR:  Fred Perry (svarta), Ecco Citywalkers och ett par rediga snökängor från McKinley, folk med "Foppatofflor" jagas och bränns på bål..
SNEAKERS: Vita Adidas Classic på sommaren, hör liksom till... Dessutom skall dom vara rena! Vita sneakers är vita, inte smuts-äckel-grå! Diskmedel+scotch svamp.. hur svårt är det!!
SOCKAR: Färgglatt!! vita tubsockor är en produkt från helvetet.. svarta/mörka till lågskor på jobbet. (Sockar var ingen orginalkategori, men känner att den var viktig!!)
JEANS: Ja, 2x stadium Warp för jobbet och 501'or för andra tillfällen (orka "knö" sönder snyggjeansen på jobbet) Även ett par Levis Jeans-shorts för sommaren.
T-SHIRT: Oja, dock nästan inga med tryck. En hel del Peak.. (v-stilen härskar just nu... oklart hur det gick till) Vit skjorta och slips på jobbet.. så man kompenserar hårt med t-shirt på fritiden..
UNDERKLÄDER: CK, Fred Perry, Emilio, Race Marin, BB.. im riding in style and comfort! Och för övrigt.. DET ÄR SPÖSTRAFF PÅ ATT TUMLA KALLINGAR!
VÄSKA: En Gymbag 5dar i veckan.. annars ingen "Bagman".. Tycker dock att en Converce eller Fred Perry kan vara snyggt.. har dock inget behov..
PLÅNBOK: En svart korthållare köpt på Designtorget (Svindyr men otroligt bra), kan vara mitt bästa inköp någonsin..
SOLGLASÖGON: Japp.. Ett par älsklings noname pimpglasögon för 100pix, ett par Armani och ett par Oakley som mest ligger i en låda.
KLOCKA: Oftast inte på fritiden.. mobilen är ju konstant med.. På jobbet blir det en del.. nån 100:-
SMYCKEN: Guldkedja (från mamsen) och 2 ringar, en tumring från Avi&Lena och en Klackring från min bortgångna mormor (Saknar dig Alice!), hade örhänge när man var ung och tuff i tonåren..
TV: En 42" Panasonic Plasma.. som aldrig är på.. (förutom till familyguy på 6an)
MOBILTELEFON: iPhone 3GS (Älskar!!)
DATOR: En stationär (hemmabygge), och en Sony Vaio Laptop <3
LOTION: Öööö.. räknas aftershave?
DEODORANT: Hugo Boss / Axe beroende på tillfälle...
TANDKRÄM: Pepsodent.
SCHAMPO/BALSAM: Crew/nepp
TVÅL: Palmoliv.. nått.
PARFYM: Polo Sport / Armani Code
MINERALVATTEN: Dricker ungefär ett svenskt vattenfall i veckan, Ramlösa mango & kaktus är <3
VIN: Gärna till mat, annars gärna en god Amarone eller Valpolicella nån gång ibland.
DRINK: G&T. Dricker dock nästan aldrig drinkar, Öl och Whiskey blir det oftare..
BRÖD: Äter inget bröd, men ibland blir det Lingon Grov!
MAT: Mat är min grej, älskar att laga mat. Tidigare i mitt liv åt jag mig själv till en "tjockiskropp", favoriterna finns i kött/fisk/fågel sektorn. En god Mangokyckling eller Pestoöverbakad lax med en sallad till är grymt gott... en blodig bit ko är aldrig fel... Pizza och annan skit är numera banlyst från mitt hem... gott, ja.. men så sjukt ovärt.. Ingen pasta/potatis/ris, gärna en god sallad istället.
GLASS: Gott men det äter jag nästan aldrig. Ben & Jerry's när det väl blir av eller en Magnum Mandel.
GODIS: Godismonster. Klippkort på 4-Gott!
SÄNG: 2,10 x 2,40 från Ikea. "Space, The Final Frontier", hatar trängsel i sängen...
LAKAN: Vita från Ikea, Gärna med ett snyggt täcke.
FRISÖRSALONG: Glayols, ett litet krypin här nära mig med värdens goaste iranska! Billigt är det också <3
DAGSTIDNING: GP (så länge jag kan snylta en rea-pren av någon) Det känns ju så ovärt nu med alla världens tidningar online... (läser Washington Post, New China Daily, Times of India och Dagens Industri och ibland lite Aftonbladet-porno! när ingen ser...)
MAGASIN: Svensk Golf, Chef, Stil och ibland en Café..

En Milstolpe!

Igår gjorde jag något som får rankas som en milstolpe...

Jag satt 3.5h (Marathon) på en spinningcyckel och körde ett intervallpass med pulsklocka, för er som inte kör spinning normalt sett så kan jag avslöja att det är sjukt bra träning inför "Beach 2011!".. 3.5h visade sig idag vara lite mer än man är van vid... Min mage är ett svart hål, jag äter typ hela tiden och blir aldrig mätt.. det är svårt att sätta ord på känslan i benen, men det är rätt nära växtvärken man hade som tonåring.. En sån där diffus oplacerbar krypande olustkänsla.. Har dock en sån där vansinnigt härlig känsla av att vara "fit" som fan och det firades igår kväll med en öl... sen dog jag...

Dessutom skrapade jag fram 2 x 50 pix på trisslott nyss så nu är man sjukt nöjd.. strax en lam lista som skall visa vem jag är... *gapskratt*

tisdag 8 februari 2011

En fistel i arslet..

..vid namn Måns Möller.

Det är för mig en gåta hur denna man kan få några uppdrag som komiker, kar-fan är ju inte ens rolig. Cirkus möller, jesus... hur lågt får det sjunka innan någon till slut säger "Enough!"..

Men TV4 har ju tydligen beställt en säsong till, vilket inte förvånar mig. Det klart att om man sätter Cirkus Möller i anslutning till IDOL-sändningen så är det lite som att låta Wissman springa i ett lopp för benlösa.. Allt verkar bra...

Höjdpunkten i Måns karriär måste ändå ha kommit när han tillsammans med Martin Stenmarck, Brolle och Andreas Johnson turnerade med föreställningen "Ladies Night"... fan va stort...

På Måns hemsida nås vi av beskedet:

Det bästa med Måns, nu på DVD

..är den tom då eller?

måndag 7 februari 2011

När "Förfäras" inte räcker till..

För i farsen Egypten och dess ledare(diktator) Hosni Mubarak så räcker inte "förfäras" för att beskriva den avsky jag känner. När han säger att "jo jag tänker avgå, men inte nu" så tänker jag "Jag måste roffa åt mig lite till innan jag flyr med kappsäcken full av rövat guld".

Enligt uppgift så har Mubarak rövat till sig en förmögenhet i klass med ett mindre lands ekonomi... Samtidigt beordrar han sina poliser och statsanställda att gå ut och slåss på gatorna för några hundralappar i bonus... Journalister misshandlas och oliktänkande arresteras...

Det är i ljuset av detta lite svårt att tro att det är samma person som Dick Cheney hyllar när han säger: "Mubarak är en bra vän" nickedockan Tony Blair var snabb att stämma in "en godhetens kraft".  Lika ihåligt låter det när det speciella sändebudet Frank Wisner säger att Mubarak bör sitta kvar för att driva igenom förändringar.. tillåt mig hånskratta...

Ett dödsstraff för brott mot mänskligheten käns i min värd mera aktuellt... kung Abdulla II av Jordanien satte nästan i halsen när han såg vad som hände i Egypten och började strö guld och förändringar över sina undersåtar i hopp om att stilla missnöjet...

Vi får väl se hur det hela slutar... å andra sidan så väljer Aftonbladet att toppa sin nyhetsrapportering med den sensationella nyheten att Näringslivets toppar stoppar pengar i egen ficka och att Ken Ring har gripits för drograttfylla.. man får scrolla en bit innan inbördeskriget i Egypten dyker upp.. härligt att vi vet vad som är viktigt...........

söndag 6 februari 2011

Things that upset me..

Denna listan kan bli rätt aslång.. så vi begränsar oss till 10!

1. Måns Möller, utan tvekan den mest talanglösa människa som fått ett eget tv-program.
2. Leopardmönstrade kläder, är faktiskt inte ok. Ever!
3. Folk som avslutar meningar med: va, asså, änna, dårå, fett, coolt, riiikt. (mfl)
4. Bob Hansson, Jag ryser vid blotta tanken.
5. Lågprisskit från Kina.. Bara sluta tillverka skiten tack..
6. Min Volvo s40... en viss hatkärlek, minst sagt..
7. Programutbudet på kanal 3 & 5...
8. Svenska politiker...
9. Utländska politiker...
10. Att det är måndag imorgon.

God natt och sov gott! Imorgon, folklig våldtäkt i Egypten. Snorkallt i Sverige och barnarbetare i 3e värden..

Meningen med livet..

..är Family Guy!

Det blir helt enkelt inte bättre än såhär, helt hämningslös komik...

.. och alla som tycker det är omoget och fördummande, behöver dra ut "the stick up yer bum!".. punkt!

fredag 4 februari 2011

Avgrunden är nära..

...min iPhone bråkar...

Knappen för ljudlöst har gått sönder och transformerat min telefon till en massageapparat... och ljudlös är den inte heller.. den vibrerar som bara fasen..

Vad är det för fel på oss egentligen...

För jag är inte bättre... oftast...

En av våra anställda satt och raljerade över att han hade hantverkare i sin lägenhet som bytte balkongdörren mitt i vintern, och hur horribelt kallt och omänskligt det var att leva just nu. Det var faktiskt -4 i lägenheten igår när han kom hem (det var +2 ute, men men) och fy fan va hemskt.. osv.. osv..

Entré för en vettig människa, en kvinna höjer rösten och säger:
"Vad klagar du för? Du får väl en ny dörr eller?"

Det blev helt tyst... lärdomen är att man väljer sitt humör och inställning själv.

Avundsjuka på bästa sändningstid..

Jag missade faktiskt uppdrag gransknings program om IKEA och Ingvar när det sändes första gången, men nu har jag sett det på SvT Play. Jag blev rätt upprörd faktiskt, men inte på Ingvar... jag blev nått alldeles in i helvete upprörd över att man kan kalla avundsjuka för granskning, för det är precis vad hela programmet handlar om... svensk avundsjuka, jantelagen.. kalla det vad ni vill.

SvTs reporter verkar alldeles deppigt irriterad över att Ingvar är rik och är bättre på att fuska med skatten än han själv. Och så kommer dårens försvarstal, "Det är inte det att han har pengar som är grejjen, det är att han ljög om det!" ... men för i helvete...

1. Hade jag haft 700 Miljarder så hade jag också ljugit om det.
2. Hade jag haft 700 Miljarder så hade jag också flytt till Lichtenstein.
3. Om mina licenspengar går till att SvT skall sända avundsjuka i TV så vill jag sluta betala.
4. Ingen står över lagen och vi skall titta bakom skynket ibland, men gör det på riktigt då.
5. Be Ingvar om ursäkt och berätta istället i tv vad han gjort för Sverige, hur många arbetstillfällen han skapat och hur han satt Sverige på värdskartan och spridit det "svenska folkhemmet" över värden.
6. Berätta hur mycket pengar IKEA bidrar med till svenska ekonomin genom arbetsgivaravgifter, skatter, moms mm. Jag är ganska säker på att om vi tog bort IKEA från sverige idag så hade vi kunnat stänga ner älderomsorgen i brist på pengar.

Men det är som vanligt, så fort någon har skaffat något som någon annan vill ha så blir vi "kränkta". Vi blir så "kränkta" att vi "kränker" andra i vår jakt på upprättelse...  ordet kränkt är för övrigt totalt urvattnat i dagens samhälle, folk blir "kränkta" till höger och vänster...

Och i ärlighetens namn, hade du stuckit en mikrofon under näsan på mig och frågat mig varför jag ljuger... så hade jag kanske inte varit lika snäll som Ingvar var...

torsdag 3 februari 2011

Vårkänslor









Solen skiner, lätt i sinnet.

Livet är en lek, känslorna spirar. Piggare än på länge, tänker på
henne och hur söt hon är, blir alldeles varm vid blotta tanken.
Våren är här.....


....Äntligen!