Mannen som inte kunde hålla käften

Superhjälten som slåss mot hissar och levererar obekväma sanningar, åskådningar, fantasier och lite vita lögner. Allt levererat med glimten i ögat, en skopa humor och kvävd ilska över den omilda verklighet vi lever i.

måndag 21 februari 2011

Snedvriden nyhetsrapportering..

Jag vet inte vad jag tycker i denna frågan egentligen, mycket av vår nyhetsrapportering rör USA, Europa och möjligen lite om vad som händer arabvärlden just nu. Men det är väldigt sällan vi nås av nyheter från Kina och Indien genom våra normala nyhetskanaler.

Jag tror utan omsvep att 99.9% av svenska befolkningen inte kan namnge en enda av Kinas ledare, lika otroligt är det att någon har koll på att Indiens president är en kvinna och vad hon heter, ja där faller nog resten av er..

(Kinas President heter f.ö. Hu Jintao, Indiens President heter Pratibha Patil och är 76år. Hon blev Indiens första kvinnliga president efter valet 2007.)

Det är rätt skrämmande att vi vet vad Sarah Palin säger i ett tal till några affärsmän under helgen gällande bröstmjölk... men att kinas finansminister Xie Xuren blockerat Tyskland i det kommande G20 mötet passerar omärkt förbi. Kina är nu värdens finansiella och geopolitiska centrum, ingen annan stans i värden är ekonomin starkare än i Kina. Kina dikterar för tillfället villkoren för resten av värden på samma sätt som USA gjorde för 15 år sedan, min fråga blir med detta facit i handen.....

...varför lär sig inte svenska barn kinesiska (Mandarin) i skolan istället för Engelska? Fråga vilken företagsledare som helst vilket de helst ser att vi kan...

Inga kommentarer: