Mannen som inte kunde hålla käften

Superhjälten som slåss mot hissar och levererar obekväma sanningar, åskådningar, fantasier och lite vita lögner. Allt levererat med glimten i ögat, en skopa humor och kvävd ilska över den omilda verklighet vi lever i.

onsdag 29 februari 2012

måndag 27 februari 2012

Vintage - Min morfar, min idol!

När jag var liten så hade vi en sommarstuga vid havet... Mina föräldrar älskade att spendera somrar och helger i den där stugan, det gjorde inte jag... Eller det gjorde jag när jag var liten, men lagom runt puberteten så var det liksom ett annat fokus som tog över.

Vi hade en granne som hette Nordvang i efternamn och det var en sur jävel, min morfar som i stort sett aldrig sa ett ont ord om någon sa en dag " en sån jävla sketstövel". Tystnaden som lägrade sig efter detta uttalande kan endast liknas vid ett svart hål.. Min morfar var ungefär hur snäll som helst, men jag var alltid lite på min vakt runt honom.. Det fanns något bakom de där kolsvarta ögonen som inte riktigt gick ihop med resten.. Jag tror jag kan ha varit runt 13 när jag en dag förstod vad det var.

Det hade grävts ett dike mellan alla tomterna i området av alla männen i granskapet, utom en.. Han var av princip emot allt som andra ville göra. Nu bar det sig inte bättre än att gubbarna stött på en megastor sten i diket. Att flytta den var inte att tänka på, så kläckte någon idén med att kanske spränga bort den. Enter the asshole.. Nordvang som stått vid sin tomtgräns hade kommit över och sa "om ni spränger här, då polisanmäler jag!" 

Gubbarna bara tittade efter honom när han gick tillbaka.. Senare den kvällen hördes en ordentlig smäll i granskapet. Sen kom polisen.. Ingen verkade veta vem som sprängt bort stenen, och poliserna åkte därifrån efter att ha varnat alla gubbarna..

Det var den kvällen jag hörde min morfar, jag satt och metade på bryggan när jag hörde konversationen..

"Jag vill att du ska veta att det var jag som sprängde stenen! Och om du någonsin hotar mig, min familj eller någon av de andra här i grannskapet så ska jag spränga bort hela din stuga med dig i din Släpvagn.."

Efter detta såg jag inte mycket av surgubben.. Han undvek alla, i synnerhet min morfar.. Min morfar däremot var precis som vanligt.. I mina ögon hade han växt i aktning till att ligga någonstans mellan fantomen och arnold! Jag älskade verkligen den gubben :D tyvärr så hade ett hårt liv på bandet och kedjerökning satt sina spår.. Han blev bara 70 innan lungcancern tog hans liv... 

Ibland tänker jag på honom, han var min idol och förebild. Han lärde mig att man kommer längre genom att vara snäll än elak, och utan att veta det så lärde han mig att man måste kunna ryta ifrån ibland. Han gick bort för 25 år sedan och jag saknar honom fortfarande.. 

Vila i frid morfar!

Take that!

söndag 26 februari 2012

Video Games

Låten var bra redan i original med Lana, Vidoen är ball...

Men...
 

...var kan jag köpa en Mario kostym??

En bild säger..

..säkert massor!

Söndagen får bli första dagen i en vecka jag döpt till screenshots ur verkligheten.. Mycket nöje och många garv!

COACH IM IN HEAT!!

lördag 25 februari 2012

Bond, Mr "for sale" Bond

Slötittar på "Die Another Day" och roar mig med att leta produktplacering..

5min och so far:
Omega, Samsonite, RayBan, Ferrari, Lamborgini, Porsche, Sony Ericsson

...men jag e inte b(r)itter!

Twitter

En liten observation så här på lördagskvällen...

En oroväckande stor del av folk som twittrar aktivt tittar på melodifestivalen. Det enda positiva med detta är att jag kan titta på Deadwood reruns och ändå vara fullt uppdaterad med allt nonsens som visas på public service..

Men seriöst.. 46tweets på 6minuter.. om det är så jävla dåligt, byt kanal?

Alla vet väl ändå att Danny kan gå ut på scen och lägga en rykande hög med skit och ändå gå vidare?

Tjejvasan!

Tog vi inte just precis nu ett gigantiskt kliv bakåt till 1920-talet?

För att vara ett jämställt samhälle så har vi ändå en bra bit kvar att åka... Det är en sak att tävla i olika klasser beroende på fysisk förmåga, men att förvänta sig mindre av någon på grund av kön... Är fan inte ok längre!!

Jag förstår att man måste dela upp tävlingen över flera dagar eftersom det är så många som vill vara med, men vad jag vet så finns det ingen "killvasa".... missförstå mig inte, jag tycker det är fantastiskt den prestation alla som deltar utför.. det är själva idén med att det ena könet behöver "skyddas" med en egen tävling som jag inte kan förlika mig med.

I fädernes spår tveklöst..

onsdag 22 februari 2012

Blunda och svälj...

När kundtjänst svarar "vi ska göra allt vad vi kan" så är det bara en artig omskrivning av "Bitch please, we already have your check!"... 

Bara så ni vet...

Skrivarjävel...

Mitt hat känner ingen gräns just nu...

För 5 minuter sedan stod jag med en hammare lutad över den, jag övervägde huruvida tillfredsställelsen av att slå sönder skiten var värd priset för färgpatroner, papper och en asdyr skrivare (som jag förvisso fått gratis)...

Men så kryper snålheten över mig.. 

...så jag beställer väl en tredje färgpatron och "hoppas" att det ska lösa problemet med 0 röda pigment i utskrifterna. Men sen..... sen mina vänner... ska det bli mig ett sant nöje att utkräva hämnd om det inte hjälper..

tisdag 21 februari 2012

Oh ze joy!

...är på uruselt humör...

läser att det regnar/snöar/blåser i stockholm...

...blir på gott humör...

Skriker ett ljudligt "HAH!"
*går visslandes ut till bilen*

Biberific..

Someday.. i will be a real man!

Lukten för dig som fortfarande inte vet vilken sida du står på!

Det är lite som när Danny uttalar sig i Aftonhoran och säger "Jag är så sugen på barn!"... Vilket för övrigt kan vara

1. Sött
2. Wierd
3. Riktigt jävla creapy..

Smile!


Hört på radio..

Om nu NRJ räknas som radio dvs, NRJ känns lite som eterns aftonbladet..

"NRJ, där skivbolagen upptäcker ny musik!"

DET förklarar en hel del... Svenska Björnstammen t.ex. eller E-type..

måndag 20 februari 2012

Utvecklingssamtal..

Tänk er ett utvecklingssamtal med Johannes Brost, vart fan börjar man..... och hur brutalt ärlig kan man vara?

Det finns annars ett par filurer jag mer än gärna haft ett snack med...
Gud, Charlie Sheen, Refat el Sayed och allas vår Juholt.

My name is Brost!

Tack till Jonas AD för denna episka sammanslagning.. Rederiet fick med ens mening..

Mirakel

Inte helt oväntat så präglades diskussionen vid dagens lunch av helgens snackis, Ranelid. Det både rasades och förfasades, någon skyllde på spritens inverkan på folks omdöme.. någon annan antydde något om en tävling för likasinnade. Eftersom jag själv sedan många år bojkottar en viss tävling i synnerligen tveksam musik, så höll jag mig passiv i diskussionen. Ända tills det att någon försökte påstå att kvaliteten på bidragen blivit sämre med åren, det var nu jag bara inte kunde hålla tyst..

Jag började med en liten "tripp down memorylane", Lasse Holm, Loa Falkman, Kicki Danielsson.. Att försöka påstå att "Mirakel" med Ranelid är det sämsta som presterats i den tävlingen är en sån enorm lögn att magman fryser i jordens inre..

Jag lämnar härmed följande motbevis!
Lasse Holm - Sjöng om pizza och pasta i låten 'Canneloni Macaroni'
Loa Falkman - Framförde 'Symfoni' med en text lika innehållsfri som något som lämnat Gessles penna.
Kikki Danielsson - Har under många år förpestat tillvaron med en uppsjö bidrag, bland dessa kan nämnas: Miss Deciel, Bra Vibrationer och I dag & I morgon. (Oroväckande ofta skrivna av just Lasse Holm)

Men någonstans så finns det ändå en lägsta nivå, något som skapat detta hat av schlager. Det är faktiskt inte en, det är två...

1. Carola Häggkvist som tackade gud och Ulf Ekman (livets ord) i direktsändning och förevigt sköt sig själv och tävlingen i foten..
2. Anna Book: Jag gjorde ändå ett försök till att titta på tävlingen igen och det var då jag fick snytingen rakt i ansiktet... ABC med Anna Book..




Jag säger bara: försök inte ens påstå att Mirakel är det värsta som framförts i festivalsammanhang.. det är bara inte sant.. det är ren och skär lögn!

Sen finns det ett bidrag som jag missade när det framfördes eftersom jag troligen var asplakat på krogen istället, men det har ändå blivit någon form av hat-favorit: Brandsta City Släckers - Kom å ta mig långt härifrån.. vilket lämpligt nog är precis vad jag känner för melodifestivaler.

lördag 18 februari 2012

När tankspriddhet blir en konstform...

Hej..

Ibland undrar jag om min hjärna fungerar som alla andras, eller finns det fler där ute som ibland är sjukt tankspridda?

Ett litet axplock från nyår och framåt:

1. Går ut till garaget och inser att jag glömt bilnyckeln, går in igen och hämtar bilnyckeln. Kommer ut till garaget och inser att jag lagt garagenyckeln på byrån i hallen. Kommer 5 min sent till jobbet och inser att jag glömt nycklarna till kontoret hemma...

2. Tvättade min plånbok med samtliga kort i.. Under tiden som tvättmaskinen gick vände jag upp och ner på lägenheten letandes efter den samma. Otroligt nog så fungerar alla korten fortfarande.. mjuktvätt indeed!

3. Skulle hämta en kompis på väg till träningen, åkte istället till jobbet och parkerade bilen. Insåg att det var fel, körde till träningen.. glömde hämta kompisen. Tada!

..och jag har försökt det där med att knyta snöre runt fingern.. det slutar bara med att jag sitter och stirrar på snöret utan att veta vad det betyder..

Nystulet!

..är bäst!

Detta är stulet rakt av från en annan blogg, det är bara för bra för att inte postas igen.


----------------->8------------------
Häftig fakta om stället där jag bor:

  • Det är 12 mil till närmaste shoppinggalleria. (Vad jag vet)
  • Ikea? Jaha. Den där blå ladan 40 mil söderut? Jaha. Dit brukar det minsann gå organiserade shoppingbussar.
  • Renar är så vanliga på vägarna att jag inte ens vet om det är nått att skryta med. Är renar coolt?
  • Fält och gröna ängar? Jo, jusste. Såg ett rapsfält 6 mil här ifrån. Annars har vi gott om tallhedar.
  • På sensommaren kan man hitta: Renar, björnar, älgar och Thailändare i skogen. De flesta är ute efter bär.
  • Älgjakt är religion. "Ha möte om företagets utveckling? Nej alla är lediga. Det är ju älgjakt!"
  • I grannkommunen får man åka 2 h med bil för att komma till närmaste akutmottagning.
  • Man kan se skogen från centrum.
----------------->8------------------

För en rolig om än juvenil stund, http://basenbloggar.blogg.se/

Det är inte ofta jag erkänner andras briljans, men i detta fallet måste jag.. Go Basen! 

onsdag 15 februari 2012

Bucketlist!

Jag fick tipset att göra en bucketlist.. en sån där självförverklingslista. Allt det där du bara måste hinna med innan du lämnar in och lägger tofflorna på soffbordet.. trillar av pinnen, eller helt enkelt faller ifrån! en lista av denna sort är ju en aning utlämnande, så vissa saker tänker jag inte skriva! ..och hör sen.

Saker att göra innan jag lämnar in:

1. Besöka följande länder utan inbördes ordning: Kina, Japan, Malaysia, Australien,  Egypten

2. Klättra upp på Keopspyramiden.

3. Gå på Kinesiska muren.

4. Säga G-day Mate till någon i Sidney.

5. Fotografera på följande platser: Niagarafallen, Redwoodforest, Grand Canyon, Emerald Bay, Bali, Körsbärsträd vid foten av Mt. Fuji.

6. Skriva klart min bok...

7. Köpa ett eget hus.

8. Sluta oroa mig för saker som inte går att påverka.

9. Lära mig att dansa.. och då tillägger vi skaffa koordinationsförmåga!

10. Uppleva karnivalen i Rio

11. Starta mitt andra företag.

12. Ge ett år av mitt liv till någon hjälporganisation i en utsatt del av världen.

13. Åka Vasaloppet

14. Spinga New York Marathon
 
..och 8 punkter som ni inte får se!

Das spellista!

Sitter och filar på en spellista..

Jag ska vara med och köra ett nytt spinningpass om några helger och musiken börjar så sakterliga växa fram till något som kan liknas vid ett genomtänkt pass.. På Söndag har vi bokat anläggningen i 4h för att jobba igenom listorna, det blir lite musik när man ska fylla 3h... Min sektion är 1h och jag har musik som räcker till 3.5h, så för tillfället används motorsåg i spellistan..

Sjukt cool idé att köra 3h till nattklubbsmusik.. tydlig beat och upplyftande.. saknas bara lite gobolights och annat.

Lovar att återkomma med den färdiga produkten efter helgen.. Kommer även att fota lite under själva passet när det väl blir av.

Just det ja.. jag har blivit antagen som Friskisledare i spinning, vilket innebär en massa spännande utbildningar och nya vänner. Vilka underbara människor det är som väljer att bli ledare på Friskis, nästan helt gratis ger de bort sin tid för att inspirera motionärerna... jag trivs som fisken i vattnet och bara älskar det!! Jag har redan bekantat mig med ett par av de gamla ledarna och jag inser ju hur sjukt lik jag är dem... Det är ändå rätt spännande att man dras till varandra. Det kan man säkert forska och doktorera på...

Jag har sett ljuset!

Och det heter Norwegian Air..

Det är allt det som Ryan Air, inte är...

I helgen var jag och några kollegor i Spanien och lirade golf, lyxigt? Bet your ass!! Man måste ju unna sig något kul någon gång ibland... Men Norwegian ja, vilket fantastiskt bolag! Underbar personal, rent och snyggt och toppen av allt.... WiFi i luften!!!!!!

Det är faktiskt lite så där imponerande coolt, och damn va fort flygresan gick..

Jag testade även motsvarande Panini som jag dessvärre åt på Ryan Air, och ja.. Även den var bättre. Det smakade mat och påsen såg inte ut som gårdagens synder i ett gummi..

Det var naturligtvis lite dyrare än att resa med Ryan, men fan va värt det är!!

torsdag 9 februari 2012

Ryan Air

Man får vad man betalar för brukar det heta, och inget kan väl vara mera sant än det när det kommer till IrlandAir..

Det är sällan man lämnar en flight med ett leende, snarare är man lite så där småirriterad. Det må vara billigt, men det är aldrig! en angenäm upplevelse. Personalen har ju slavlöner har man förstått, och det skulle man kunna gissa bara genom att titta på dem. Mer ointresserad och likgiltig personal får man leta länge efter, är man riktigt snäll så kan man om man har tur få ett leende tillbaka...

Om subway är matens skärseld, så får vi hitta på en ny lägstanivå till Ryan Air.. för det är nog faktiskt det mest vidriga jag varit med om på länge. Jag beställde en Panini.. den serverades varm som fan efter ca 15min, i en plastpåse. För att slippa kladdet så öppnade jag plastpåsen i ena änden och åt mig successivt genom den sönderklämda ost och skink? skapelsen.. När jag tvingat i mig den sista brödbiten föll mina ögon på plastpåsen.. Tyvärr hade jag inte sinnesnärvaro nog att ta en bild, så jag får försöka återge det med ord.. Klökreflexen var nära! Tänk er en genomskinlig påse där en obestämbar seg gulaktig vätska runnit och kläggat ihop påsen.. tankarna gick osökt till en begagnad gummiprodukt..

Kollegan bredvid beställde en Cheeseburgare.. Ryan Air verkar ha anammat IKEAs modell med "Bygg din egen burgare". Den kom helt enkelt i 3 sektioner.. enligt uppgift smakade den plåt, brödet var fuktigt och köttet var som en bitring.. Jag fick iaf en bild på menyn..

Saker man ångrar.. redux!

I serien saker man ångrar så vill jag nu bidra med ett litet foto taget på en herrtoalett i London.. Detta är "nätet" framför belysningsarmaturen. Fint mönster tyckte säkert ägaren, frågan är vad som händer när han ser "det". Ett visst mått av ångest kan man anta..


Så nu kan ni få leka "hitta felet"..

onsdag 8 februari 2012

Sean Banan .. The Movie



















..varför? Vad har vi gjort för ont för att förtjäna detta??

Och VEM tyckte att detta var en bra idé? Sean Banan i afrika.. Någonting får mig att tänka på vita män målade med skokräm i ansiktet svarandes till namnet "boy". Tintin i Kongo känns inte helt avlägset..

Även rollistan får mig att tveka: Sean Banan, Kicki Danielsson, Dr Alban och knarkaren Johannes Brost.

Jag förväntar mig att uppgöljaren kommer heta Sean Banan svingar sig i en Lian.. Eller varför inte Sean Banan i Sibirien.

EDIT: I vilket fall som helst så har min sjuka hjärna börjat fila på filmmusiken:
"4 Öl och en lina kola, go bananas till Albans beat..."

London Calling

Var i London ett par dagar och jobbade, en underbar stad. Jag skulle lätt kunna tänka mig att dra upp mina tältpinnar och flytta dit. När vi säger att Göteborg numera är en storstad som är öppen 24h så är det bara ett önsketänkande. Det är när man är i London som skillnaden blir rätt uppenbar, lite "in you face" uppenbar tom...
















Nattklubbarna är öppna och fullpackade måndag 04:00.. Med kö på utsidan! Stänger? Nää man övergår bara till jazzklubb/pub på dan med ny personal.. Restaurangerna är öppna och hungriga nattdjur kan ses kalasa på dess läckerheter både i restaruangen och i gränden bakom.. Det närmaste vi kommer är väl Donken i Nordstan.

Även mat och shoppingutbudet speglar en riktig multinationell storstad.. Harrods, köp allt från underkläder till en fossil för 1M€. Eller varför inte bara äta lite ostron och skumpa i ostronbaren.. För den bilintresserade rekommenderar jag att använda apostlahästarna i Chelsea en stund, på gatan "bakom" Harrods trängs Ferarri, Mustang GT med Rollsar och allsköns lyx & sportbilar.. Om vi jämför så är det väl närmast NK vi pratar om och ja.. Vad ska man säga, det känns allt lite lillebror.

Men allvarligt hur jävla svårt kan det vara att fixa varmvatten på morgonen? Jag har på riktigt ALDRIG varit i London utan att duscha kallt någon morgon. England är standardmässigt ett uland, även "finare" hotell brottas med fuktskador, kallvatten och allsköns critters i duschar mm.. En annan kul observation är att alla hotellgäster drabbas av "viftsjukan" varje morgon. Sätt dig i lobbyn med en kopp kaffe och observera, så fort folk kliver ur hissen halas ett stycke smartphone upp ur fickan och genast viftas det febrilt för att få kontakt med hotellets WiFi. Jag är ingen professor i ämnet, men jag antar att skakningen inte fyller någon direkt teknisk funktion utan snarare är någon form av tvångsbeteende eller stressyttring.. Kul är det i vilket fall! Rekommenderas strakt..