Mannen som inte kunde hålla käften

Superhjälten som slåss mot hissar och levererar obekväma sanningar, åskådningar, fantasier och lite vita lögner. Allt levererat med glimten i ögat, en skopa humor och kvävd ilska över den omilda verklighet vi lever i.

torsdag 25 november 2010

Herman "Bryssel-Bob" Van Rompuy

EU:s egen Baghdad Bob Van Rompuy (förövrigt ett underbart efternamn som skall uttalas "Romp(b)öj") har varit i fartn igen i media. Det är alltid intressant att lyssna på politiska talesmän och försöka höra vad de egentligen säger istället för orden som kommer ut. Herman har nu under ett års tid bedyrat dyrt och heligt att inga länder i EU behöver ekonomiskt stöd, ett efter ett har dock länderna fallit...

”Europa har kommit ut ur krisen bra”, ”Grekland kommer inte att ställa in betalningarna”, ”Irland har ett guldkantat CV, (excellent track record), när det gäller att hantera sina statsfinansiella problem, utan påtryckningar utifrån”, ”Portugal behöver inget stöd”, "Den Spanska ekonomin står stadigt".... There is no spoon! Really!!

Spaniens finansminister Elena Salgado hävdar bestämt att Spanien inte är Portugal, och det är ju sant antar jag. Men så länge jag kommer ihåg så har svenska finansministrar fnissat åt den spanska ekonomin, har för mig att det var Kjell Olof som sa det först.

Så nu tänkte jag ge min version av Hermans uttalanden:
”Den europeiska  valutaunionen är på ruinens brant, vi ser ingen ände på eländet", ”Grekland är minuter ifrån en ekonomisk härdsmälta”, ”Irländare kan inte räkna, dessutom saknar man den mest elementära kunskapen om nationalekonomi”, ”Portugals ekonomi är ett enda gigantiskt fuskbygge som läcker i sömmarna”, "Det Spanska korthuset visar tydliga tecken på att snart rasa samman".... Alle man över bord, rädde sig den som kan!! Kvinnor & Barn först!!!

Som Svensk kan man väl bara tacka vår lyckliga stjärna att vi inte gick med i EMU-skiten, vi svenskar är ju annars kända som rätt godtrogna... SD:s intåg i riksdagen är bara det senaste exemplet på detta...

Inga kommentarer: