Mannen som inte kunde hålla käften

Superhjälten som slåss mot hissar och levererar obekväma sanningar, åskådningar, fantasier och lite vita lögner. Allt levererat med glimten i ögat, en skopa humor och kvävd ilska över den omilda verklighet vi lever i.

fredag 26 november 2010

Pippi en modern 65åring
















Pippi Långstrump fyller 65 idag, hon fyller folkpension helt enkelt. För Pippi har aldrig haft ett arbete, så det är vanlig folkpension vi pratar här(typ 6000kr skattat och klart). Men Pippi torde ändå stå sig stark även ekonomiskt inför ålderns höst, detta då Pippi aldrig litade på bankerna. Detta har ju så här i efterhand visat sig förutseende, i stället satsade Pippi sina pengar i ädelmetaller och främst då guld. Guldet som förvarades i en omtalad kappsäck kostade för 65 år sedan 6.50kr/g idag får man ge 261kr/g för 24K Guld, man kan väl lugnt säga att det varit en bra investering. Det var även för 65 år sedan man enades om att inrätta ett system för betalning baserad på den amerikanska dollarn och etablerade kopplingen till dollarn med guld. Så både Pippi och Astrid kan stolt titulera sig visionärer!

I övrigt var Pippi tidigt ute med många saker, hon dopade sig i tidiga år med så kallade krumulurpiller för att behålla ungdomens kropp. Hon tävlade i styrkelyft och tränade ofta genom att lyfta sin häst. Pippi insåg även det finansiellt fördelaktiga med att äga sitt hem och köpte tidigt en villa.

Dock är det inte alla som uppskattat denna spjuveraktiga och uppkäftiga flickas framfart. Kristdemokraten Carin Stenström i Svenska Dagbladet förklarade att den svenska "pippi-kulten" bidrog till att bristen på mognad och oförmågan att uppträda som vuxna människor var så utbredd i Sverige. Stenström ansåg också att Pippi var asocial och känslomässigt störd:
"Pippidyrkan har ställt allt på ända, skola, familjeliv, normalt beteende. Den har förlöjligat ordning och hänsyn, ärlighet och artighet. Den har förhärligat självupptagenhet, självfixering, hänsynslöshet och verklighetsflykt. Den har predikat impulsen framför behärskningen, infallet framför eftertänksamheten. Den har framställt det som inskränkt att visa omsorg, men lovvärt att säga också kränkande sanningar."
Att ett sådant uttalande skulle komma från en av Hägglunds flock är väl inte så förvånande, KD står ju som bekant för en mycket begåvad och genomtänkt moralisk grundfilosofi. Å andra sidan sa dom i radio att partiet nu ligger under 4% i väljarstöd, och då blev jag glad igen...

Jag säger som Pippi skulle ha sagt:
"Näe! Fy fabian va taskigt! Vänta bara tills min pappa kommer hem, han är starkast i hela värden och är negerkung på Kurrekurreduttön!" (På senare tid omskrivet till "Härskare")

Inga kommentarer: