Mannen som inte kunde hålla käften

Superhjälten som slåss mot hissar och levererar obekväma sanningar, åskådningar, fantasier och lite vita lögner. Allt levererat med glimten i ögat, en skopa humor och kvävd ilska över den omilda verklighet vi lever i.

tisdag 23 november 2010

Hårklyverier

Ute viner snön och man blir 10 år igen när man kan pulsa runt i pudret. Men idag är en inomhusdag, har massor att göra. Igår var jag ute och gick i stan, bara vandrade runt i raskt tempo. Julskyltningen var i full gång överallt men det var inte det jag la märke till i första hand. Jag noterade den totala avsaknaden av humor i namnen på affärer och företag, Åhlens, Ströms, Tapetmagasinet osv..

Men det finns lysande undantag! Det finns en yrkeskategori som är helt fantastiska när det kommer till att döpa sina företag/lokaler. Jag talar om hårfrisörer, denna yrkeskår har verkligen tagit humorn till sitt hjärta.

Lite exempel från Göteborgs innerstad:

afHair, HairEvi, Bel hair, Lady & Kalufsen, Bena, Självfallet, Hårfager, Vassa Saxar

Nu ska det sägas att långt ifrån alla frisörer döpt sina salonger till något kul, tråkigaste är nog Panache faktiskt. Dessutom ser Panache sjukt dyrt ut redan i entrén och alla som jobbar där inne är så jobbigt moderiktiga, nä då går jag heldre till Hair E Vi eller Bel Hair och har det trevligt en stund. Sist jag var hos min lokala barbör så fick jag en kopp thé och en kaka, kanske är nått för Panache att börja med...

Så jag satt "hair" och funderade på om det fanns andra företag man kunde döpa om för att göra deras profil lite mera spjuveraktig. Och det finns det!

Telias butiker borde tex genast döpa om sig till : LuRing, IKEA kan döpa om sig till Pyssel & Byggsats, SIBA bör omedelbums byta till Ljudfadern, Anticimex verkar redan ha börjat... Eller jag hoppas i alla fall att det är anticimex som äger http://www.musfritt.nu



















Även kyrkan har humor!













Men om ni någon gång är i Västerås så leta upp frisören "Cut`n`Blow - Jobs", det kan vara sveriges roligaste företagsnamn..

4 kommentarer:

Walle sa...

Humor :)

Hissmannen sa...

Walle: Vem kunde ana att folk med saxar hade en sån talang :p

Daniel sa...

Väntar på nån frisersalong som kommer att heta Kukklipp

Hissmannen sa...

Daniel: För även tankarna till en julkorv jag hittade i köttdisken på ICA igår.. "Grovsing"