Mannen som inte kunde hålla käften

Superhjälten som slåss mot hissar och levererar obekväma sanningar, åskådningar, fantasier och lite vita lögner. Allt levererat med glimten i ögat, en skopa humor och kvävd ilska över den omilda verklighet vi lever i.

torsdag 21 oktober 2010

Finsk vs Svensk TV

Finnar har mer humor än Svenskar det är i alla fall vad jag tror, dessutom är Finnar mera påhittiga än Svenskar. Vi kan ta två exempel ur Finsk TV:











I Finska kanalen ATV strippar nyhetsuppläsarna under sändning, anledningen är att de vill få fler tittare. Den kvinnliga nyhetsuppläsaren i ATV tar av ett plagg per nyhet, tillslut har hon bara sina läderstövlar på sig. Vilken genialisk idé, det känns verkligen nydanande att kombinera Aktuellt och Rapport och få ”Aktuellt Rapport”. TV4s nyhetsankare Petra Nordlund tyckte inte det var roligt, - det är förkastligt att de gör så! 
ATV:s producent Jukka Siitonen håller inte med Petra Nordlund, men påpekar att kanalen tar sitt moraliska ansvar och minsann bara låter dem strippa under de sena sändningarna.
Behöver jag ens säga att det fungerade? Kanalen har trotts detta vågade tilltag gått i graven men räknas fortfarande som en av de mest nyskapande och revolutionerande inom underhållning och journalistikk.



Man kan driva med allt heter det ofta, men en sak får man inte driva med ens i Finländsk TV. En av Finlands mer kända nyhetsankare Kimmo Wilska hamnade i blåsväder när ville spexa till ett reportage om sprittillstånd, Wilska drog fram en ölflaska mitt i sändningen och låtsades ta en klunk och spillde på kostymen. Finska YLE såg inte det roliga i Wilskas upptåg och avslutade hans anställning, vilket bara har gjort honom än mer populär. Det har nu skapats en Facebook-grupp med 50 000 fans som kräver att han ska få jobbet tillbaka. På Youtube är klippet från finsk TV en hit, där jämförs Wilskas upptåg med Ron Burgundy som i filmen Anchorman drack sig packad på whisky i sändning.
Ska man dra någon slutsats av detta så blir det att Finnar vill ha roligare än Svenskar, för när en Norsk väderflicka i TV4 råkade visa tuttarna i en herrtidning så ansågs hon som olämplig. Det roligaste någon gjort i en svensk nyhetsstudio är väl att tappa pennan på golvet i sändning, eller när vädergurun Peter Kondrup lite crazy kastar fjärrkontrollen och fångar den med andra handen så håller vi alla andan och undrar hur detta ska sluta.

Inga kommentarer: