Mannen som inte kunde hålla käften

Superhjälten som slåss mot hissar och levererar obekväma sanningar, åskådningar, fantasier och lite vita lögner. Allt levererat med glimten i ögat, en skopa humor och kvävd ilska över den omilda verklighet vi lever i.

fredag 22 oktober 2010

Gottfrid Svartholm Warg – Spjuver och Rättshaverist!













En av mina absoluta favoritföreteelser är den där oplanerade vardagshumorn, ni vet när någon råkar säga något totalt opassande i helt fel situation. Typ när Kungen stod på stortorget i Arboga och anklagade alla på torget för att vara Örebroare, ett oförlåtligt brott som i andra delar av värden kunnat resultera i regicide eller inbördeskrig. Men vår kung är långt ifrån ensam på tronen över ledare som smädat sin publik, JFK stod trotts allt vid rådhuset i Schönenberg, Berlin och kallade sig själv och tyskarna för syltmunkar (Ich bin ein berliner!). Kanske inte helt logiskt men ändå på något sett oplanerat humoristiskt, är då vår svenska oförmåga att ryta ifrån.

För när Gottrid skulle inställa sig i rätten för att återigen få smäll på fingrarna av farbror staten och kapitalets lakej Anders Pontén, så dök han inte upp! Har ni hört, HAN DÖK INTE UPP! Det måste ha framstått som helt osannolikt deppigt för ordningsmakten, att han inte så fort rättsväsendet ropade på honom genast hoppade på ett plan från sitt gömställe i Kambodja. Sedan när jag får reda på att han skickade in ett sjukintyg skrivet på Khmer så börjar jag gapskratta av lycka, äntligen någon som vet hur man har roligt.
Frågan är om han kommer nästa gång? Inte ens om de ber riktigt snällt?
”Jo Herr Gottfrid det är ju så att ert fängelsestraff skall inledas nu på måndag, skulle inte ni kunna vara så vänlig och komma hem nu så att vi kan lägga denna otrevliga händelse bakom oss? Och när du ändå är här så kan vi väl träffas och lägga upp en avbetalningsplan för din påhittade skuld på några 100 miljoner till filmbolagen?”
Det påminner lite om kriminalvårdens rutiner kring obevakade permissioner, för varje gång jag läser om någon illbatting som avviker från sin permission så ställer jag mig alltid frågan: varför gör inte alla det? Vi pratar kriminella här, folk som redan innan bevisligen inte är att lita på… obevakat? Clever…
Så min fråga blir nu: Vi dömer Gottfrid till fängelse och skyldighet att betala miljoner i skadestånd, sen sätter vi honom på fri fot i väntan på att domen skall verkställas/överklagas. Men den spjuvern åkte på semester till Kambodja och kom inte hem när vi ropade… Hur tänkte ni nu?
Den enda fråga som kvarstår är varför de två andra svarta fåren inte gjorde likadant, de kanske inte fick för mamma. Gottfrids mamma skall enligt nyheterna åka ner till sin son för att hjälpa honom, jag antar att han inte får upp korken till champagneflaskan.

Inga kommentarer: