Mannen som inte kunde hålla käften

Superhjälten som slåss mot hissar och levererar obekväma sanningar, åskådningar, fantasier och lite vita lögner. Allt levererat med glimten i ögat, en skopa humor och kvävd ilska över den omilda verklighet vi lever i.

onsdag 16 november 2011

Den enes bröd den andres död!

..eller vad ska man säga egentligen. Martin Ragnar har under två år varit fadder för en minigris vid namn Molly.. För två veckor sedan nåddes han av beskedet att Molly hade slaktats och getts till tigrarna. Uppvaknandet från drömmen till verkligheten kan ibland vara brutalt ärligt och avskalat..

Man kan anta att en viss falsk marknadsföring lett fram till denna utveckling då djurparkschefen var totalt oförstående och menade att fadderpengarna går till bevarandet av de utrotningshotade djuren.

Jag måste nog hålla med chefen där... Dom har ju faktiskt matat grisen med "hans pengar" så att de sen skulle kunna ge den till tigrarna.. Vad är problemet?

lördag 29 oktober 2011

Ibland tänker man sig inte för...

Idag tänkte jag tex att det kunde vara en bra ide att äta middag på något cafe efter att jag tränat... Vilken sjukt dum ide... Kunde inte nån bara sagt "men du, det är ju lönehelg!".. Faaaaan va folk det är, och sånt jävla liv dom för.. (jag vet, jag e gammal).. Här sitter man med magasinen filter och icon, en sjukt god latte... Och en treåring som vrålgråter rakt i mitt högeröra.. Det är ta mig fan helt omöjlgt att koncentrera sig på ett enda ord i texten.. Och jag vill bara strypa ungjäveln.. Eller kanske är det hans/hennes mor som jag ska ta av daga.. 

Om det inte vore för stans godaste cesarsallad så hade jag flytt för längesedan.. Tips: Ahlströms konditori, Cesarsallad 84:- (värd varenda öre). Kan man hävda nödvärn om man dödar ungen tro? "jag kände en stark fruktan för att jag skulle förlora förståndet, jag kunde svårtligen besinna mig... It was a mercykilling!"

Kanske lika bra att packa ihop sig och bli mentalt misshandlad av västtrafik på vägen hem istället...

Fast först ska jag ställa mig upp och vråla "Wääää!" i ansiktet på hans mamma...

Ses när polisen släpper ut mig igen!

Va i helvete menas?

Jag är en "gammal" world of warcraft nerd.. och jag vet vad som drog mig till spelet från början.. det var den där fantasy grejen med drakar och hjältar och att man kunde lira ihop med upp till 40 andra galningar samtidigt... spelet var sjukt snyggt och riktig badass-elak grafik.. allt var mörkt och rått, ondska och monster.. sånt som får vuxna män att fnissa i välbehag helt enkelt...

Här har vi en bild i typisk retro "WoW" anda.









Kort sagt, det var kul som fan...

Men vad hände sen?













Man kan numer spela en panda?!? Va i helvete menas??!

fredag 28 oktober 2011

Ledsen-y ?

Ibland när jag ser en "simley" så undrar jag vad kreatören hade för anisktsuttryck i åtanke när han skapade sin lilla figur... här är ett par förslag på alternativa tolkningar visualiserade i bildform..

torsdag 27 oktober 2011

Bussar ska lära sig tala....

Läste igår att göteborg är unikt, vid närmare efterforskning så visade det sig att det var bussarna som var unika. Något som alla göteborgs bussresenärer redan är pinsamt medvetna om.. Speciellt vintertid..

Nu ska tydligen bussarna börja prata med rödljusen, smart! Tänker jag, och sen blir jag tyst och tänker ..fast.. Är det bra?

Missförstå mig inte, funktionen om den fungerar är nog sjukt bra och frän.. Men så var det det där med Västtrafik, i folkmun kallat Västtragik... Om bolaget var kännt för sin höga kvalitet och system som fungerar hade jag applåderat.. Nu förhåller sig inte verkligheten riktigt så... Alls... Snarare raka motsatsen..

I ljuset av detta börjar min hjärna fantisera om vad som skulle kunna gå fel... Och det är nu jag börjar bli tveksam.. Förra vintern roade bussarna sig med att: brinna, tappa hjul, få motorstopp, stå på verkstaden, underkännas vid besikning... Jag ser framför mig rödljus som vägrar slå om, åt nått håll eftersom bussen och rödljuset vägrar prata med varandra.. Kilometerlånga köer.. Vansinniga resenärer... Och så kommer till sist frågan: "är det nått fel på det systemet vi har nu?" mig veterligen fungerar det rätt bra... Behöver vi verkligen ett nytt? Kan man inte satsa pengarna på en upprustning/lagning av bussjävlarna istället?

Men det är väl som vanligt.. Jag förstår inte detta helt enkelt.. Intelligenta människor har tänkt nu igen och då är det bäst att tiga och hålla med... Eller?

onsdag 26 oktober 2011

IT-Fejden

Appropå min pågående fejd med vår IT avdelning, där vi nu övergått till att kalla varandra för otrevligheter...

tisdag 18 oktober 2011

Skärp er Västtrafik ni är sämst i hela världen...

Jag tänker inte ens bli arg längre.. jag hänvisar bara till detta som är skrivet av Erik Ljungberg, handikappad resenär i Göteborg..

https://www.facebook.com/#!/notes/erik-ljungberg/32-%C3%A5r-%C3%A4r-en-l%C3%A5ng-tid/10150320537715776

Om någon vet, vem i GBG är ansvarig för upphandlingen av Västrafik? Jag vill veta så jag kan använda min bitska penna till att författa ett litet brev...

Detta är fan inte okej i Sverige 2011... skärp er, sluta leka med mina skattepengar och sköt ert uppdrag!

måndag 17 oktober 2011

Sitter du också längst bak?

Sitter du längst bak? Eller är du en sådan som helst sitter längst fram. Eller du kanske inte ens sätter dig utan föredrar att stå upp i mitten av vagnen, beredd att slänga dig av vid första bästa tecken på oråd?
Alla som har suttit längst bak någon gång vet ju att det är det helt klart skönaste & coolaste stället. Inte bara på vagnen utan även i ett klassrum t.ex. Det är ju bara de tuffa grabbarna som sitter längst bak, det är ju allmänt känt. Men vad är det då som lockar oss att sitta där bak? (för undertecknad gör det med förkärlek)
Benutrymme! Friheten av att kunna sträcka ut sig i sin fulla längd snarare än att sitta hopkrupen som på något sämre charterflyg, bara det är anledning nog. Sen skall man ju inte förakta känslan av den överblick man får över hela vagnen, för att inte tala om att ”ha ryggen fri”. Det finns dock en och annan nackdel också, även alkisar, pundare och allmänt sinnesslöa individer verkar stormtrivas längst bak. Detta bidrar inte sällan till en del ”inflight entertainment”, så länge man själv undviker att bli inblandad.
En av de mera osköna upplevelserna på det senaste hade nog en kollega, han hade parkerat sig längst bak som vanligt. Bara någon minut innan bussen skulle gå så kommer det två lirare kutandes mot bussen, den ena bärandes på en kruka med någon odefinierad blomma i (”en liten rododendron typ” var hans beskrivning). Väl på bussen gick de givetvis längst bak och satte sig bredvid honom, grabben med blomman titta på sin polare och lämnade över blomman med uppmaningen ”öö håll!”. Varpå han i stort sett omedelbart somnade.. en bit senare på resan när bussen gjorde en kraftig sväng så landade filuren i knät på kollegan som besvärat försökte knuffa upp den sovande alkisen i sittande läge igen medans hans polare skrockade nöjt..
Don’t you just hate it? För nog fan känner man igen sig…
Imorgon:  Att stå i mitten! Redo att fly… VS. Att sitta längst in vid fönstret!

onsdag 12 oktober 2011

iOS 5.0.. kommentarer överflödiga..

En fråga i tiden..

Kan man äta snor?

Frågar man en av mina kollegor så blir nog svaret nej, men jag har allt sett honom kalasa i smyg.. Det är ett sånt där beteende som alla vet att vissa håller på med, men bara låtsas som om vi inte vet eller inte ser.. För det är ju totalt socialt självmord att sätt igång och utforska snorkanalerna offentligt..

Äckelfaktorn är rätt hög just nu, stackarn vet inte att jag ser rätt in på hans kontor via spegelbilden på trapphusdörren... det sjukaste är nog ändå att jag inte kan låta bli att titta...

*Vomit*

onsdag 5 oktober 2011

Ibland blir inte saker som man tänkt sig...












Man får ju bara anta att designern inte tänkte på denna lilla "feature"...

fredag 30 september 2011

Heldre rik och frisk än...























...bostadslös i Stockholm... eller i Stockholm mest i allmänhet..

torsdag 29 september 2011

onsdag 28 september 2011

Community, kanske världens roligaste serie!


Serien kretsar kring ett par figurer: Jeff, Britta, Troy, Abed, Pierce, Annie, and Shirley

Seriens huvudfigur är Jeff, en Advokat som kastats ut ur förbundet efter att man funnit hans examen som ogiltig. Jeff tvingas tillbaka till skolan för att ta sin examen på nytt, men det är inte Jeffs karaktär som främst gör serien till den skrikroliga serie den är...

Det är Pierce Hawthorne som spelas av Chevy Chase! En miljonär som är på en resa av självförvekligande på ålderns höst. Utan Chase så hade denna serie varit oändligt mycket tråkigare då detta måste vara en av Chevys absolut bästa roller någonsin...


Seriens författare uttryckte sig så här: "What makes Chevy and Pierce heroic is this refusal to stop."

Harmon varnade Chase för att spela en "wise-ass" på det sätt han ofta gör sina roller, detta eftersom Pierce är en ganska patetisk figur som ofta är den som alla skämt handlar om. Mycket av humorn i serien baseras på improvisation från framförallt Chase, Joel McHale och Donald Glover alla tre är mycket duktiga skådespelare och ofta bär de ett helt avsnitt genom sina prestationer.

Jag har nu plöjt igenom nästan hela säsong 1 och jävlar va jag har skrattat... Pierces gammelrasistiska och helt verklighetsfrämmande kommentarer är hur roliga som helst. Joel McHale som spelare den inåtvände och vansinnige kufen Jeff gör även han en mycket sevärd och rolig rolltolkning.

Man kan inte heller underskatta rolighetsfaktorn på den skaftgalna kinesiska spanskaläraren Chang!

För den som vill förkovra sig mera i denna serie rekommenderar vi:

http://community-sitcom.wikia.com/wiki/Community_Wiki

http://www.greendalecommunitycollege.com/


Kort sagt, "Skaffa" serien och bänka dig.. ge den några avsnitt så lovar jag att du är fast!

En sån där bra sak!

Som jag tycker förtjänar att omnämnas ofta och överallt...





http://www.rosadygnet.se/

Jag tänker delta! Tänker du?

tisdag 27 september 2011

Stackars lille griseknoen...
















Stackarn e ju utfryst jö.... ser ni inte hur ledsna hans före detta rashatar ögon är.. han har tydligen hastigt växt upp och kommit på hur fantastiskt dum han varit innan.... det borde finnas en klausul i riksdagsmandatet som gör det möjligt att avsluta anställningen pga lågt IQ.. fast då skulle det nog bli rätt tomt i riksdagen...

Samtidigt någonstans i Afrika.....






















Skönt att aftonbladet vet vad som är viktigt att rapportera om.... stora journalistpriset till Lena Melin!

Att uppmana till massmord!

Denna tidningen skryter på framsidan om att erbjuda produkter för fritid och hobby... när jag bläddrar i tidningen funderar jag på exakt vad fan folk gör på sin fritid...


Man kan i tidningen köpa:
Kikarsikten med sjukt upplösning.
Camokläder modell helkropp.
Gigantisk machete.....

Exakt vilken fritidsaktivitet vänder man sig till här?

Det bästa är nog ändå att vi som samhälle fortfarande inte fattat kopplingen mellan tillgången på vapen och ökande våldsbrott...

Någon smart människa sa en gång:
"Show a man a pornografic image and his thoughts will turn to that of lust, give a man a weapon and his toughts will turn to that of violence"

måndag 26 september 2011

Nypremiär!

Välkomna till: Mannen som inte kunde hålla käften

Och samtidigt har jag bytt tillbaka till den gamla layouten.. Nu blir det till att se nya avsnitt på
1. Family Guy
2. The Cleveland Show
3. American Dad


Seth MacFarlane is god!! face it!

Jo fresten..

Idag byter bloggen namn....

till vad är lite oklart.. men jag har iaf bestämt mig för att byta, det måste väl ändå räknas som halvvägs klart.. återstår bara att hitta på ett namn, skapa en logo, ändra allt i bloggjäveln.. hmm.. Denna VECKAN kommer bloggen att byta namn... troligen innan fredag..

En tår av ilska på kinden

Vuxna män gråter inte...


...utom när man spenderat 30min med nån satans undersökning på 17 sidor som går #404 på sista sidan och man inser att svaren inte sparats.. Då är det helt ok att gråta en stund! Och att slå sönder ett tangentbord... och att ringa IT support och ge dem skulden för allt som är fel i världen...


Nu ska jag åka till en bank som har riktiga pengar.. fattar ni va stort.. papperspengar... och jag skojar inte, det finns verkligen bara 3 kontor i hela Göteborg som har pengar.. Epic Polisfail imo...

söndag 25 september 2011

Söndag, 23:43...

..med 2 glas rödvin i kroppen, så fungerar synapserna som bäst.

Cynism är bara en högre form av klarsynthet!
Paranoia är bara en högre form av uppmärksamhet!
Diplomati är bara att säga snäll hund tills du hittar en sten.
Och har du inget trevligt att säga är du troligen inte ensam..
Om någon inte förstår så är det bara ännu en att ta hand om...

Att läsa utan att lära sig är rakt av farligt....

Appropå varningstexter..

Staten envisas ju med att klistra budskap på alla ciggpaket, borde man inte då i rättvisans namn sätta lappar på spriten? Jag har ett par förslag:

VARNING: Alkoholförtäring kan få dig att tro att du viskar, trots att du inte gör det.

VARNING: Alkoholförtäring har den verkan att du ser ut som en idiot när du dansar..

VARNING: Alkoholförtäring kan få dig att tro att du kan sjunga.

VARNING: Alkoholförtäring kan få dig att tro att din ex-älskade kommer att dö om du inte ringer honom/henne klockan 4 på morgonen.

VARNING: Alkoholförtäring är den största orsaken till annars oförklarbara asfaltmärken i ansiktet och på knäna.

VARNING: Alkoholanvändande kan orsaka fantasier om att du är hårdare,häftigare, snabbare och ser bättre ut än alla andra människor.

VARNING: Alkoholförtäring kan få dig att tro att du är en blivande MMA-mästare.

VARNING: Alkoholförtäring kan få dig att tro att du är osynlig..

VARNING: Alkoholförtäring kan få fula människor att framstå som skönheter.

lördag 24 september 2011

fredag 23 september 2011

1988 vs 2011

Tiden står still på stureplan...














Douchebag-looken blir aldrig gammal tydligen..

torsdag 22 september 2011

När utseendet säger allt...













Något säger mig bara att han har mycket roligare än oss andra..
Det tyckte även Filip & Fredrik som spelade in 2! avsnitt med honom.

How To Interview Gary Busey from
"Hunter S Thompson on Film"
 

Är det någon som kan tolka Hunter S Thompsons totala vansinne på vita duken så är det nog Gary, han behöver liksom inte läsa på rollen om ni förstår vad jag menar.. Gary är också en av de personer jag känner att jag vill träffa innan jag dör..

Min egen tolkning av Mr Busey är bäst tolkad av Family Guy...

onsdag 21 september 2011

Håkan bråkan, lånar hejdlöst!

Jag har aldrig varit något fan av herr Hellström det ska gudarna veta, hans spruckna stämma förstör en annars ganska välgjord musik... så tog man bort hans röst blir det faktiskt lyssningsbart.. och nu har jag fått svaret på varför.. karln är en tjyv!

Den kanske tydligaste kopplingen är med låten som satte Håkan på den svenska musikkartan, "Känn ingen sorg för mig Göteborg". Det finns bara ett problem, melodin är hämtad i stort sett rakt av från Johnny Cash - Desperado...

Men det slutar inte här... herr Hellström har tydligen anammat den gamla devisen, genier stjäl hämningslöst.

Jag lämnar er med denna spellista: Håkan Hellström lånar en melodi eller två Så får ni avgöra själva...

tisdag 20 september 2011

Om du fick välja....

Satt och lekte med en tanke.. om man fick sätta ihop den mest intressanta middagsbjudningen som är möjlig.. vilka 10 personer skulle du bjuda? Alla som är med måste tala sanning och alla måste svara på frågor..

Motivera dina val, minst två ska vara med för underhållningen, max 2 politiker, inga fiktiva personer (gud,jesus osv), max en diktator, max två mördare, max en sektledare.

Mitt bord skulle nog se ut såhär tror jag:

















1. Jimmy Hoffa - Jag måste bara veta vad som hände, vart gömde dom honom och vem var det som gjorde det?
2. Mickey Rourke - Han är bara en sån otroligt intressant filur, ofta gör han helt fantastiska rolltolkningar. Kan nog bli en intrerssant lifestory.
3. Arne Hegerfors - Är han lika rolig privat som jag tror så är han en av mina underhållare.
4. Orenthal James Simson (OJ) - Who framed Roger Rabbit? Mördarspot 1 fylld.
5. Gary Busey - Ytterligare en sån där filur, jag tror att han är helt totalt skogstokig vilket gör honom till underhållare nr 2.
6. Margret Thatcher - The Iron Lady, det kan bara inte bli ointressant med henne vid bordet. Politiker 1!
7. George Bush Jr - Hahahaha han kan både fylla politiker 2 spoten och som underhållare, är han så dum som vi tror ?
8. Jim Jones - Folkets Tempel, 913 personer fick sätta livet till i Jonestown... Jag har ett par frågor...
9. Charles Manson - Det är något oerhört obehagligt i has ögon.. det totala vansinnet.. Helter Skelter.. tror han fortfarande?
10. Muammar Gaddafi - Fick jag bara bjuda in en person så fick det nog bli denna galningen... Han kan ha haft det galnaste livet i historien... Fyller diktator platsen, i hård kamp med Pol Pot iof...

Fast egentligen så skulle man kunna kasta ut allihop och ersätta dem med Silvio Berlusconi... den mannen! Fick jag byta liv med någon så skulle jag välja honom...

Den svenska flatheten

Kinesen ska bort från ”Kina”


I det tråkiga Sverige så har "journalisten" Patrik Lundberg förfasat sig över hur rasistisk förpackningen till kinapuffar är... Det får mig att förfasa mig över att vi delar samma förnamn, jag vill INTE bli förknippad med en så tråkig och inskränkt människa...

I en krönika om rasismen bemöter han som adopterad asiat syrligt godiset: "Se bara på Fazers Kina-godis, vars förpackning pryds av en knallgul asiat med rishatt och ögon sneda som en lördagsfylla. Inte ett dugg bättre än Nogger black, glassen som gav upphov till ramaskri och fick dras tillbaka" skrev han i Helsingborgs Dagblad.

Alla som inte fattade att Nogger är en omskrivning av Nougat utan läste Nigger... har problem...

 

Bra att Fazer gör något

Han tycker att det är bra att Fazer tar åt sig av kritiken.
– De har sänt en tydlig signal till resten av näringslivet, det går att ändra sig och det hyllar jag dem för. Nu hoppas jag att människor fortsätter agera mot all form av diskriminering, säger han till Sydsvenskan.
 
– Vi har tagit till oss av de synpunkter som vi har fått, och kommer att ändra förpackningen, säger Sofia Liljefors-Edlund, kommunikationsdirektör på Fazer till Helsingborgs Dagblad.

Själv måste jag bara säga att jag tycker detta ligger på samma nivå som när folk vill förbjuda nationalsången på skolavslutningen... om Patrik verkligen känner sig kränkt av Kinapuffbilden så är det "synd" om honom, men i min värld så är den en del av sveriges historia och man kan dessutom med rätta hävda att det är konst. Påminn mig att aldrig köpa Helsingborgs Dagblad... tänker inte sponsra inskränkthet och dålig journalistik..


...Och för i helvete! Skaffa lite humor... ta inte allt på så jävla stort allvar, om du hela tiden går omkring och letar efter saker som kan uppfattas som stötande så har du fan allvarliga problem...

söndag 18 september 2011

Hotellpoolen - "No fun allowed!"

Tog en sardinburk till Spanien i ett par dagar, man kan inte klaga på vädret direkt.. boskapsvagnarna från RyanAir däremot...

Vi landade i Barcelona och möttes av en vägg av värme.. när man klev ut ur sin lägenhet på morgonen samma dag så fanns inte shorts & t-shirt med på menyn om vi säger så. 7 grader och lite småregn, detta gjorde att jag klädde mig i jeans och en varm å go fleece... På plattan i Barcelona framstod detta som hyfsat IQ-befriat.. 33 grader, svinblå himmel och totalt vindstilla. Det tog ungefär 4sekunder så hade jag utvecklat en pungsvett av sällan skådad magnitud, jag övervägde hastigt att bara dra av mig brallorna och begå socialt självmord men kom fram till att det nog var bäst att lida en stund...

Jag måste ha blinkat för jag missade helt passkontrollen/tullen, eller så har man bara lagt ner det där med att leta knark och illegala bonnläppar. Väl ute i friheten kastade jag mig in på första bästa toalett och bara rev av mig alla kläder, jag stod där och flämtade en stund samtidigt som jag insåg att jag stod i stort sett naken och barfota på ett toalettgolv i Spanien som luktade rätt illa... Jag letade upp en torr t-shirt och shorts i väskan bytte om och bad till gud att det inte fanns någon kamera där inne, satte på leendet och mycket nöjt vandrade jag ut igen och mötte alla medresenärers gröna avund. Sen väntade 2h transfer till hotellet... fy fan vad jag hatar transferbuss... kan dom inte bara bygga hotellet på landningsbanan?

Vi anlände till latmanslyxen kl 16:30 och den gemensamma middagen skulle avnjutas vid 19:30. Primalhjärnan räknade snabbt ut att vi pratade minst 2h soltid, 2.3 om man duschade apfort... Snabb som Schumacher kastade jag in väskan på rummet och i samma rörelse bytte jag om till badbrallor.. snabbt in i duschen och ryckte med sig ett badlakan.. (dag två läste jag att man var tvungen att bära tröja inomhus) sprintade raka vägen till poolen och kastade handduk, nyckel och plånbok på närmaste lediga solstol i samma rörelse som jag tog sats och dök rätt i poolen... När jag kom upp igen insåg jag att allt inte stod rätt till...

Det var alldeles tyst vid poolen, alla bara tittade på mig. Så fick jag syn på badvakten, han såg INTE nöjd ut. Med ett förmanande finger som viftade NONO! Så visade han med händerna att man fick minsan inte dyka i hans pool... Vad han inte visste var vad som väntade honom... Vid sidan av poolen satt 2 andra från vårt sällskap redan, de förklarade medans de garvade att de gjort exakt lika dant som jag. Det enda jag funderade på var hur fan dom hann dit innan mig, jag tyckte jag slått världsrekord på vägen dit.. Så plötsligt drabbade ragnarök poolkanten, 38 solsugna och även allmänt törstiga vikingar "brötade" in.. Badvaktens visselpipa övergick snart från signaler till en konstant öronbedövande vissling, fram tills detta kan man anta att hans arbetsdag varit rätt intetsägande. Från och med nu bröt 41 nordbor konstant alla hans mest heliga regler runt poolen..

Folk: Hoppade, dök, kastade i varadra, drack öl i och vid poolen, möblerade om i solens riktining, skrattade, hånglade och hade allmänt roligt... Inget av detta var tydligen ok... Vi kom snart fram till att det var ok att använda poolen så länge man inte hade roligt... Vi kom också fram till att vi var 41 och han var 1, det gjorde även han efter ca 10 minuter då han tröttnade på att vissla & vifta och gick satte sig under en parasoll..

Vi vann slaget! men poolkriget hade bara börjat... dag två när vi efter en lång svettig dag intog vår erövrade mark vid poolen visade det sig att badvakten hade kallat på förstärkning. Det fanns nu TVÅ! badvakter, dessutom hade de utrustat sig med gula och röda kort... Lite oklart om det trodde att vår olydnad bestod utav okunskap, men det första gula kortet möttes av vilda hurrarop och ett tilltagande skålande.. Hjälten belönades med två gratis öl och Vip-platsen bredvid resans madame, allt eftersom att ölintaget ökade så minskade också deltagarnas vilja och förmåga att följa de regler som vi nu lyckats gissa oss fram till... snart rådde total anarki vid poolkanten och då fick en av de 18åriga badvakterna nog, han gick fram till en lirare som hade ställt sin öl vid poolkanten och gick loss på honom med en lång sammanhängande harang på spanska. Allt stannade upp i tre sekunder och sedan avlöstes tystnaden med ett synkroniserat skadeglatt skratt från läktaren... Killen vid poolkanten tog genast på sig rättshaveristmössan och flyttade sin öl 10cm inåt.. Badvakten vrålade vidare och letade efter sitt röda kort. killen flyttade ölen 10cm till och ryckte oskuldsfullt på axlarna. Detta var tydligen en acceptabel seger för badvakten som muttrade något och vände sig om, vips så tog killen en klunk på ölen och ställde tillbaka den på sin ursprungliga plats.. Badvakt 2 höll nu på att dö av skratt uppe i sitt torn och påkallade sin kollegas uppmärksamhet. Vakt 1 vänder sig om och ser ölen som nu förvandlats till en gränsstrid på samma skala som gränskrig i feodala tyskland på medeltiden.. Han formligen vrålar på killen i poolen, som utbrister "Men för i helvete din lilla jävla poolfarscist, ska det var så jävla svårt att få dricka sin öl ifred eller!" sen fattar han ölen med högernäven och sveper innehållet på två sekunder... sen ställer han det tomma plastglaset på kanten och simmar nöjd ut i mitten av poolen.. På läktaren sitter 30 pers dubbelvikta av skratt, så även badvakt 2...

18:00 "stängde" poolen.. alla var tvungna att gå upp... sen gick vakterna, då hoppade alla i igen...

Nu är man hemma igen i det svinkalla norden, jag längtar onekligen tillbaka... det gör inte min rygg.. den har börjat likna ett ormskinn.. naturligtvis kan man inte sola med "måtta" utan givetvis brände jag totalt sönder mig på två dagar... nu kliar det så jag tror jag blir vansinnig... life is hard and such!

onsdag 7 september 2011

Trasan!

Fick en packe disktrasor i födelsedagspresent av min mamma idag...

Tack mamma! Jag väljer att inte se den bakomliggande sjukt tydliga piken!

Men så är det, nu är man 39 bast! blott ett kort steg från att bli myndig på riktigt.
Till de 101 personerna som grattade mig på ansiktsboken säger jag tack! Till de 200
som inte gjorde det ställer vi frågan... va fan menar du? är jag inte din närmaste bästaste
vän?!? Nehe... då ska jag minsan inte trycka "Like" nästa gång du postar nått! Sådeså!!

Men i den riktiga värden bakom tangetbordet så ställer man sig frågan.... måste jag bjuda
hem alla 101 på kalas nu?

Och en annan sak.. varför i hela hedenhös länkar http://www.jobsforsmartpeople.com/ till
min blogg.. Vad insinuerar ni?!?

måndag 5 september 2011

Att döma till dödsstraff eller inte, det är frågan..

Följande är klippt rakt av från GP idag..

Kan inte tala efter våldsam misshandel

Med sax, gaffel, borrmaskin och stekpanna misshandlades den 27-årige mannen av sin yngre rival. Offrets skador blev så omfattande att han sannolikt aldrig kommer att prata igen.

Relaterat

Det exempellösa dråpförsöket i Bergsjön, den 8 juli, ledde i går till åtal. Direkt efter händelsen greps en 25-årig man, som suttit häktad sedan dess.
Orsaken till dådet uppges vara att 27-åringen bodde ihop med den misstänktes tidigare sambo.
25-åringen påstås initialt ha hotat målsäganden via Facebook. Därefter har de båda träffats och pucklat på varandra i närheten av Gamlestadstorget.
I samband med ett möte i lägenheten på Tellusgatan spårade det dock ut fullständigt.
Med hjälp av diverse verktyg och husgeråd gick gästen lös på 27-åringen. Det handlade om ett besinningslöst våld, bland annat flera hugg mot halsen med en kökssax och slag i ansiktet med exempelvis en borrmaskin.
- Jag kände ett enormt hat och äckel mot honom, men jag tänkte inte att jag skulle döda, konstaterar 25-åringen i förundersökningen.
Den 29-åriga kvinnan fick också rejält med stryk, innan hon tvingades fly in till en granne. Paniken i situationen belyses i samtalet mellan henne och larmoperatören på SOS Alarm.
Har han blivit sparkad i huvudet säger du?
- Jag menar allvar nu. Det åker typ hjärnmassa ur.
Ambulansen är på väg, medan du och jag talar.
- Ni måste skynda er ... en stekpanna. Jag vill inte att han ska dö. Bara rädda honom, snälla.
Tack vare en massiv läkarinsats överlevde 27-åringen. Han har inte kunnat höras i utredningen, och är heller inte kallad som vittne i rättegången, på grund av sina kraftiga skallskador.
Åklagaren James von Reis skriver i stämningsansökan att mannen antagligen har "ett livslångt vårdberoende" framför sig.

Rättegången äger rum nästa vecka.

------------------->8------------------

Vilket straff i vår lagbok är tillräckligt för att visa vår avsky mot denna man? 2-3års fängelse? Den man han skadat är ett vårdpaket för all framtid, han kan inte ens prata längre... Staten skall inte hämnas brukar det heta, men ibland undrar jag om det inte är nödvändigt.. offret kan inte hämnas det som hänt honom, det är upp till oss som samhälle att göra det för honom...

Öga för öga, tand för tand.. ett liv för ett liv?

lördag 3 september 2011

Subway, matens egen skärseld..

Jag vågar nog påstå att det inte finns någon annanstans där maten är gjord med så lite kärlek som på Subway.



















Jag har ALDRIG sett en macka som ser ut som den på reklamen som Subway pumpar ut...  På bilderna ser köttet delikat ut, salladen är fräsch och tomaterna ser läckra ut och brödet ser luftigt och frasigt ut. Verkligheten är dessvärre betydligt mera tragisk.... Köttet får mig att undra vilket djur det kommer ifrån och det dryper av fett, salladen är ledsen och vissen och tomaterna är blekgula och stenhårda i köttet... brödet.. ja... det är en ledsen och seg historia.

Nää.. Subway borde byta namn till Sub-par... för mackorna är verkligen tragiska..Om mat hade ett eget helvete så skulle det stå Subway på dörren.

fredag 2 september 2011

Vissa människor är så torra att luften runt dem härsknar...


















Lasse Visby, bara namnet får mig att garva.. fattar ni hur humorbefriad och sjukt tråkig det här miffot är? "Förbjud alkohol"... Förbjud tråkiga gråtomtar som Lasse Visby istället...

torsdag 1 september 2011

Finne i pannan?

..man måste ju ställa sig frågan ändå..

38 bast och finne i pannan... vad fan har jag gjort för ont nu då? Finnar är väl annars rätt 14is eller? Frågan är då, skall man känna sig hedrad eller förnedrad?

Det är sånt vi tänker på här uppe mellan 38:e och 39:e våningen... och nu tänker du också på det, skit smittar! HA!

onsdag 31 augusti 2011

Det som göms i garderoben..

När man växer upp så har man ingen möjlighet att styra över vad för kläder man tvingas bära.. Mamma (för det är oftast hon) tycker att det är sjukt nödvändigt att du bär lovikavantar och stickad ful-mössa till dina banlonpolos.. Så när du uppnått vuxen ålder med en stadig inkomst så är det plötsligt sjukt viktigt vad du har för kläder, och du väljer med omsorg sådant du inte hade råd med som 18åring..

När man växte upp som liten parvel så hade vi det inte så fett direkt, inte så att det var fattigt på något sätt. Men vi åkte inte på chartersemester direkt, däremot fick man se en hel del campingar... Det samma gällde liksom med kläderna, man gick ju inte direkt omkring i Lacoste eller Oscar Jacobsson. Men å andra sidan så gick man inte naken eller i trasor, det var liksom mera HM och Kappahl över min garderob...

Så nu för tiden har jag gjort det till en oskriven regel att det skall fan inte finnas ett enda plagg i min garderob som jag inte valt med omsorg. Detta har gjort att det finns exakt noll saker som går att köpa på HM, Kappahl mfl. klädkedjor. Detta har inte att göra med att jag vill vara en stekare eller ens att jag är speciellt tät, utan mera det faktum att en T-shirt från HM tappar formen efter 1 tvätt och att en dyrare variant från tex Levis, Peak, Hilfiger faktiskt håller både färgerna och formen tvätt efter tvätt.. så varför i helvete skulle man inte köpa en dyrare?

Tål att tänkas på eller hur?

tisdag 30 augusti 2011

Kanske världens roligaste sak.. men samtidigt totalt meningslös..

Jag måste bara bygga en :D

Bara helt genialisk...

Eller som någon uttryckte det på ansiktsboken: "If alien life ever finds anything from Human civilizations after we're all gone, I hope it's this box."

Backa! Göteborgs eget Tripoli...

Det är onekligen lite vilda västern över folk i Backa..

Backa tillhör den där delen av Göteborg som ingen vill kännas vid, nämligen Hisingen.. Igår såg jag en dekal på en bil där det stod "Kissingen", till min besvikelse så var det tydligen så att det var en tysk ort som åsyftades och inte ett hån mot en väl vald stadsdel.. Tyckte ändå att det var passande på något sätt.

Men så till Backa då.. denna skamfläck på Göteborgskartan.. Tydligen så finns det väldigt många arga och aktiva gangsters i backa. Och shit va arga de verkar vara på västtrafik, nu har man till och med börjat ta till skjutvapen för att visa hur missnöjda man är med lokaltrafiken. I veckan som gick så besköts bussarna som trafikerar just Backa, västtrafik svarade med att dra in bussarna. Men med tanke på alla problem som västtrafik (Veiola) haft med att få bussarna att gå alls så kanske ingen på hisingen märkte någon större skillnad....

Annars har det den senaste tiden mest liknat ett mindre krig mellan rivaliserande gangsters, ett tag kunde man knappt öppna tidningen utan att läsa om någon som blivit skjuten eller att det skjutits under nattens timmar..

Galet är det! I nordafrika slåss man för sin frihet med skjutvapen, i Backa slåss man mot grannen för att visa hur "badass" man är... Bad Kissingen indeed...

Utarmningen av bra svenska svordomar och förolämpningar

Det är ändå rätt tragiskt att våra hederliga gamla svenska svordomar och förolämpningar får stå i skuggan för de mera internationella och jag antar mera "stekiga" engelska motsvarigheter.. Egentligen borde vi använda finska ord istället, det låter mera bastu över det.. Molopää (kukhuvud)

Fuck, hell, ass, motherfucker osv.. För mig känns detta bara totalt blasé, det finns liksom ingen kraft i det.. Så nu vill jag slå ett kraftigt slag för våra gamla hederliga svenska skällsord.

Känn hur det bara rullar fram på tungan:
RÖVHÅL, APSKALLE, MISSFOSTER, SNEDKUK, FÄHUND, YNKRYGG, MÄHÄ, TROLL

..eller bara "Ditt jävla ansikte".. vilket sammanfattar personhat på ett magnifikt sätt.

Intressant fakta om fenomenet modersförolämpningar är att de inte finns i ursprunglig form i det svenska språket, i andra kulturer är de däremot mycket vanliga. Men vi svennar vill ju inte vara sämre så istället importerade vi hela skiten.... "Son till en sköka" .. ja kanske..

måndag 29 augusti 2011

Blir det så mycket bättre än detta?

För det här är allt humor när det är som bäst... i all sin enkelhet...



Fantastiskt roligt... "hot hot hot hot hot!"

lördag 27 augusti 2011

Det var inte bättre förr... det är mycket bättre nu!

Folk som säger att det var bättre förr är antingen senila eller så lever de sjukt tråkiga liv.

Låt oss bara skrapa lite på ytan..

Tjejer hade mera kläder på sig!
Vad jag kommer ihåg så såg minsan inte brudarna ut som tjejerna gör numer.. Det fanns ju inte ens på kartan att mina klasskamrater sminkade sig som pimpluder och hade minikjol... och morsan hamrade in budskapet i huvudet på en, "det är dåliga flickor!".. Det man inte visste då var hur roligt man kunde ha med just dåliga flickor.. Det är sånt man vet nu... när det är för sent..

Det var sjukt mycket sämre program på TV!
Jag tror inte dagens kids fattar hur dålig bild det var på 70-talet.. idag pratar vi 1080 Full HD eller 3D TV... när jag växte upp hade vi EN 24" färgtv, och det var SJUKT hightech! Synd då bara att det inte fanns nått att titta på.. dagens 24/7 TV-spam är Eoner från den testbild som regerade mest hela dagarna..  och film.. jisses kan man ens kalla det film..  På fredagskvällarna bänkade familjen sig i vardagsrummet och tittade på megaproduktioner som tex. Jakobs Stege, Nöjesmassakern och Rassel... och vet ni vad.. tecknad film bestod av Anslagstavlan & Linus på linjen.. snacka om fucked up public service... sen kom TV3 och förstörde svenska folket.. (ska jag vara ärlig så är jag inte helt säker på det där med barnprogrammen, jag menar: Svampbob och Teletubbies?!?)

Musiken sög och folk dansade disco...till allt!
Skitmusikerna är för många för att radas upp, men ett par av de värsta får vi ändå ta upp.. Vanilla Ice, Rick Astley, Millie Vanilli, Samatha Fox(som förvisso hade stora lökar och vek ut sig i Okej), Howard Jones. Här är jag rätt kluven.. för det fanns också lysande undantag: Depeche Mode, Michael Jackson, Iron Maiden, Kim Wilde.. och tittar man längre tillbaka så hittar vi all skön Soul, Blues, Jazz, RnB & Motown.. så vi kan väl säga att Disco sög istället... förutom när det var klassfest eller disco hemma hos någon.. när man får krama klassens snygging och kanske till och med får en puss framåt kvällen, ja då är lite asdålig Rick Astley allt ett billigt pris... "Never gonna give you up, never gonna let you down..." 28 år senare kommer jag fortfarande ihåg texten, nu snackar vi virus...

Hemdator?
Skämta inte... har ni hört talas om PET? nej inte Petflaska, och nej inte Petting även om det är roligt.. PET-Dator.. Googla så får ni se.. Skärmen var svart med grön text.. spela spel? skulle inte tro det... Sen när jag var typ 10 bast så släppte Commodore sin revolutionerande Vic20.. och så föddes Masken! vi snackar inte ens 8bitars grafik...

Blommiga tapeter!
Jag skämtar inte!! Vi hade storblommiga gula och bruna tapeter när jag växte upp... och folk tyckte det var fint... jag är helt mållös... det är på något sätt som om all dålig smak i värden reducerats ner till sin renaste form och spottat ut ett mönster... Medaljonger... Gula, med brunt i!



Detta är bara en liten titt under ytan.. ämnet är så grymt mycket större, men en sak var bra med att växa upp under 70-talet.. man har lärt sig älska tekniken och säg den sjuttiotalist som inte är prylbög... växte man upp i en miljö där en sladdlös fjärrkontroll var "the shit" så har man en del att ta igen...

Delar av denna bloggen skall vi kika närmare på framöver.. Samantha Fox t.ex.. henne har man drömt om ett par gånger... En riktigt bra sak kom från 70/80-talet.. .Andrew "Dice" Clay .. men som sagt, vi återkommer till detta..

fredag 26 augusti 2011

11 saker du aldrig behöver (men kanske äger)..

Utan inbördes rang eller ordning..

1. En elektrisk potatisskalare.
2. En elektrisk vinöppnare.
3. En prenumeration på Café.
4. En iPad (face it).
5. Ett traditionellt uppslagsverk.
6. En färgglad julslips.
7. En flaska "Statesman" whiskey.
8. En orange och svartrandig kavaj (tro mig).
9. En rosa plastgran.
10. En skiva med Kjell Höglund.
11. En hemoröjd!

Den som vill lägga till fler är välkommen :)

torsdag 25 augusti 2011

VM i Kubb! En orgie i underhållning...

Kubb är inget nytt, faktum är att det är rätt jävla gammalt...














Tydligen började folk lira kubb på 40-talet som tidsfördriv i Stockholm, normalt så är jag av åsikten att allt som folk hittar på i "08" området är totalt idiotiskt... som tur är så hävdar Gutarna på ön att de minsan spelat Kubb sedan vikingatiden.

VM i KUBB 2011 - Rone IP - Gotland













Den som tror att det bara är ungdomar som deltar har : - Fel
Den som tror att det är en nykter tävling har : - Fel
Den som tror att folk i denna tävling har roligt har : - Helt rätt!
Den som tror att det är en folkfest har : - Helt rätt!

Gamla och unga blandat med leken som gemensam nämnare, och i stort sett alla jag såg höll i en flaska/burk med någon form av alkohol.. matcherna var rätt roliga att kolla på.














Meet: Stalin Allstars! Mina favoriter i tävlingen.. hur det gick har jag ingen aning om, men jag vet bara att till nästa år så ska jag fan vara med!!

..ny blogg i länkarna!

En av mina gamla favoriter har gått hädan.. egentligen rätt längesedan men man hoppas ju alltid att folk ska ta sitt förnuft till fånga.

Men Prankmonkey is no more....

Hög tid då att blåsa i trumpeten för en annan extremt läsvärd blogg: Mr. Donny Depp

Mycket nöje gott folk!

onsdag 24 augusti 2011

Det är stake i svenska kyrkan!

Det är ändå något vackert i att Svenska Kyrkan är så oskuldsfull att man inte ens inser att vi övriga i samhället som begåvats med mer fantasi och ironi kommer att ha väldigt roligt åt detta..

Bilden är inte ny eller ens ny-ish... men det finns numer även T-shirts med detta tryck att köpa... Jag vill väldigt mycket ha en sådan... VAR kan man köpa den?!?

Och för att reta Mikael på Bloggfrossa, "Gött mos på den änna!!"

38:an står när andra faller!

I en mörk tid där bloggdöden drar genom internet som digerdöden på medeltiden, står 38:an på stadiga ben. Ljuset i mörkret, den nödsatte sjömannens räddning på mörka hav.... Humorns hemvist i en annars tråkig värld..

Det är dags att åka upp ännu en våning, närmare 40... Med blandade känslor närmar sig denna dag, denna osynliga gräns. Jag har nu ett val att göra så här i mitten av livet, ska bloggen byta namn? det vore kanske lämpligare att kalla den 39:e våningen.. Men jag tvekar.. kanske byta namn helt?

Vi får väl se... än är det två veckor kvar innan det är aktuellt..

För tillfället upptas min tid med att fila på ett spinningpass, har tänkt att bli ledare på friskis till våren.. innan det planerar jag att smygköra på lite privata gym i stan.. så se upp.. Hissmannen är ute å cyklar...

tisdag 23 augusti 2011

SAABs Likvaka ...

Återigen risk för sena Saablöner

Det finns en risk att Saabanställdas löner för augusti blir försenade, skriver Swedish Automobile (SWAN) i ett pressmeddelande.

En näsknockout på väg till jobbet.





















Sket i bilen idag och satte mig på västtrafikdilligensen 5:an från Torp, jag gör det ibland när det dåliga samvetet för att jag oftast kör bil 3km till jobbet tar överhanden. Men det blir oftast bara en gång då och då, för det är aldrig problemfritt och jag menar verkligen aldrig. Försenade vagnar, trasiga bromsar, dörrar som vägrar stängas och naturligtvis den alltid närvarande mänskliga faktorn. 

Jag tillhör den där gruppen människor som gärna ockuperar ett helt säte, är jag ensam sätter jag mig alltid närmast gången. Klockan 06:30 orkar jag inte verka intresserad av vad någon annan vill kallprata om under 10 minuter. Så jag undrar fortfarande vad som for i mig när jag idag satte mig vid fönstret och drog igång Spotify i lurarna, satte alarmet på 06:38, blundade och njöt.

Det finns vid detta tillfälle 3 pers på vagnen! I höjd med Welandergatan våldför sig plötsligt någon på mitt luktsinne, kräkreflexen bara sköljer över mig och jag spärrar upp ögonen som en panikslagen Zebra. På den i stort sett tomma vagnen har den lokala pundarkungen valt att bjuda mig på en upplevelse genom att ockupera sätet bredvid mig. Lukten är svår att återge med ord (vissa saker måste bara upplevas), men piss blandat med den fräna doften av veckogammal svett och en och annan utspilld dryck finns där.
I detta ögonblick tar överlevnadsinstinkten över och jag bara flyr halsbrytande rätt över framförvarande säte, när vagnen stannar igen tre sekunder senare är jag ute i den friska lukten på en microsekund. Jag kastar mig på vagnen bakom och står där längst fram på skakiga ben och sväljer oavbrutet för att inte kaskadspy över golvet.

Jag undrar lite vad folk trodde när jag stormade den bakre vagnen och stod där och ulkade, men mest undrar jag vad som hände i den främre vagnen. För allt eftersom resan gick vidare så gick det på en hel del folk och alla kan ju inte ha haft igensnorade näsor.

Nej! Nu ska jag gå och stoppa tvål i näsan, för bara att skriva om detta får mig att återuppleva detaljer jag helst glömmer.

måndag 22 augusti 2011

När intressen blir ohälsosamt...



















Man kan bara gissa vad som gick fel här, men hjälp vad fel det blev. Det är inte det att folk inte mår bra av att ha intressen, intressen är hälsosamt i normala doser. Det är när våra intressen blir en så stor del av vår vardag att vi inte kan leva normala liv som det går över till att bli så in i helvete ohälsosamt.
Man kan bara gissa varför killen(fan vet?) på bilden köpte dräkten, att det rör sig om någon härligt skum perversion är utom allt tvivel. Det hemska med denna tanke är att tillverkaren vet att det finns vuxna människor som bara drömmer om att få trä på sig en härlig spindelmannendräkt och perva runt i sina hem, och helt enkelt bara tillgodoser ett hyfsat vanligt behov.
Min hjärna anstränger sig till det yttersta för att greppa vad det är som är så lockande.. är det känslan av att se ut som gimpen i Pulp Fiction? Är det att halka runt på lakanet i vinyl och skaffa oförklarbara brännmärken? Eller är det drömmen om att få vara superhjälte?
Om det nu då är det senare, vilket för övrigt är det enda som ens är i närheten av ok. Varför väljer man då Spindelmannen? Wolverine hade jag nästan fattat, han e ju rätt badass(minus Jackman) för en seriefigur. Men snälle Peter Parker med spindelväv i handflatorna? Antar att det är en inte allt för subtil koppling till att få håriga handflator.
Det som verkligen stör mig i detta är att killen som sitter bredvid mig på vagnen imorgon kan vara han på bilden och jag kommer fan få problem om han river fram en huva ur väskan och börjar Flubba loss...
Nej! det blir fan bilen ett tag nu.